خطبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۱

خطبه اول

تقوا

«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کُتِبَ عَلَیکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِن قَبلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقونَ» بقره/۱۸۳

ای افرادی که ایمان آورده اید! روزه بر شما نوشته شده ، همان گونه که بر کسانی که قبل از شما بودند نوشته شد تا پرهیزکار شوید.

ندای محبت آمیز خداوند به مؤمنان، دستور به روزه داری را آسان و دلپذیر می کند در ادامه برای تحمل راحت تر این حکم می فرماید؛ برای پیشنیان از شما هم این حکم ساری و جاری بوده است و بدانید که روزه داری به نفع خود شما است چرا که قرار است در پرتو آن به تقوای الهی برسید و هر لحظه او را در نظر داشته باشید و از مخالفت با او پرهیز کنید و به کرامت برسید چرا که روزه زمینه ساز تقوا است و تقوا هم موجب کرامت و بزرگواری است«إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ». بله اگر روزه واقعی نصیب انسان بشود حتما به تقوای حقیقی خواهد رسید و محبوب خدا می گردد.

حلول ماه مبارک رمضان

حلول ماه پر برکت: همانگونه که پیامبر اکرم فرموده بود: ماه رمضان(شهرالله) همراه با برکت، رحمت و مغفرت وارد شد و ضیافت الهی شکل گرفت و بازار بندگی رونق یافت و مساجد و نمازهای جماعت، اوج تازه ای پیدا کرد و مردان و زنان با ایمان از لحظات پرشور سحر و افطار، نهایت استفاده را برده و می برند. گوارا باد بر همه آنان این فضای دلپذیر و این میهمانی بی نظیر(الامام الصادق(ع): نَومُ الصائمِ عِبادَهٌ، و صَمتُهُ تَسبیحٌ، و دُعاؤهُ مُستجابٌ، و عَمَلُهُ مُضاعَفٌ). مانند همه سالهای گذشته به استثنای دو سال کرونایی رهبر انقلاب با حضور در جمع قاریان ممتاز در حسینیه امام خمینی به استماع تلاوتها پرداختند و رهنمودهایی به حاضران و به امت اسلامی دادند و از لزوم توجه به قرآن، تلاوت، تدبر، فهم و عمل به آن سخن گفتند و از همگان خواستند تا رد خدمت قرآن قار بگیرند و در تمامی مساجد به تلاوت بپردازند. امیدواریم این رهنمود مورد توجه همه قرآن دوستان قرار گیرد و عملیاتی شود. بسیار مناسب است تا همگان به چند نکته اساسی در ماه رمضان توجه کنیم:

  1. حرمت رمضان را با روزه داری حفظ کنیم و اجازه حرمت شکنی به کسی داده نشود.
  2. از عرضه مواد غذایی برای استفاده در مکانهای عمومی و باز خودداری گردد.
  3. از تذکر لسانی به حرمت شکنان استفاده شود و در صورت لزوم به دست قانون سپرده شوند.
  4. از فرصت این ماه استفاده کنیم و در خدمت قرآن باشیم و با حضور در مساجد و نمازهای جماعت و استفاده از مواعظ خود را بهره مند سازیم.

خطبه دوم

حدیث

قال علی(ع): فقمت و قُلتُ : یا رَسولَ اللّهِ ، ما أفضَلُ الأَعمالِ فی هذَا الشَّهرِ؟ فَقالَ : «یا أبَا الحَسَنِ ، أفضَلُ الأَعمالِ فی هذَا الشَّهرِ الوَرَعُ عَن مَحارِمِ اللّهِ». امالی صدوق/۱۵۴

حضرت علی(ع) می فرماید: «پس از شنیدن فضایل ماه مبارک رمضان از رسول خدا برخاستم و سوال کردم بهترین عمل در این ماه کدام است؟ فرمود: خویشتن داری از ارتکاب گناهان».

مناسبت ها

  1. رحلت حضرت خدیجه(س): مشهور این است که ایشان در روز دهم ماه رمضان سال دهم بعثت پس از ۲۵سال زندگی مشترک با رسول خدا(ص) و جانفشانی و ایثار ثروت خویش برای اسلام، سرانجام دار فانی را وداع گفتند و در قبرستان ابوطالب مکه مدفون شدند. او مادر فاطمه و ام‌الزوجه امیرالمؤمنین(ع) است که متأسفانه مورد بی مهری از سوی بعضی از قدرناشناسان قرار گرفته و اراتمندان این بانو هم چندان از زندگی سراسر مجاهدت و ایثارگری ایشان خبر ندارند. پیشاپیش رحلت این بانوی گرانقدر را تسلیت عرض می کنیم.
  2. حمله به سه تن از روحانیون جهادی: روز سوم ماه رمضان سال ۱۴۰۱ این سه نفر توسط یک فرد فریب خورده با سلاح سرد مورد حمله قرار گرفته که حجه الاسلام محمد اصلانی شهید و دو تن دیگر مجروح شدند که دیروز حجه الاسلام دارایی هم به شهادت رسید. ما ضمن محکومیت این حادثه تفرقه انگیز میان شیعه و سنی از مقامات مسئول می خواهیم که تمامی عوامل این حادثه را شناسایی و سریعاً محاکمه و شدیداً مجازات کنند.
  3. گرامیداشت یاد و نام چند شهید برجسته: شهید آیه الله سید محمدباقر صدر و خواهر عالمه اش شهیده بنت الهدی در۱۹ فروردین ۵۹، شهید سید مرتضی آوینی سید اهل قلم در ۲۰/۱/۷۲ و شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در ۲۰/۱/۷۸ به روان پاک همه آنان درود و صلوات نثار می کنیم.

تحلیلی کوتاه بر واقعه مشهد: ضارب که ازبک و اهل افغانستان بوده و غیر قانونی از مرز پاکستان وارد ایران شده و در یک بابری کار می کرده از سلفی های تند و از سخنرانان شیعه ستیز بوده که شیعه رافضی می داند و خون آنان را مباح می داند که او پس از دستگیری اظهار ندامت هم نکرده و خود را در یک قدمی بهشت می داند. عده ای بر این باورند که عقبه این کار به صهیونیست ها و داعشی ها و وهابیت بر می گردد و هدف از آن ایجاد دو دستگی و نزاع میان امت اسلامی، شیعه و سنی و ایرانی و افغانی است و نیز تحت استماع قرار دادن مسئله قدس و مقاومت و فلسطین است. هرچه باشد این موضوع عکس‌العمل هایی را به دنبال داشته است مثلاً معاندین و مخالفین با خوشحالی از این قضیه استقبال کرده اند و اظهار شادمانی از حفظ ترور در مکانهای مقدسی مثل مشهد که پس از بمب گذاری در سال ۷۳ در روز عاشورا در حرم، این دومین اتفاق است و از سوی دیگر جریانهای همسو با تأسف از این حادثه یاد کرده و آنرا محکوم می نمایند و حمایت خودشان را از افراد جهادی چه دانشجو و چه طلبه ابراز می کنند و دیدیم در تشییع مرحوم اصلانی در مشهد چه جمعیتی حضور پیدا کردند. اینان می دانند اشخاصی مثل اصلانی که رزمنده بوده و برادر دو شهید و یک جانباز و خودش هم در حال خدمت به محرومان، واقعاً ستودنی هستند و به حال او غبطه می خورند. در هر حال:

«متاع کفر و دین بی مشتری نیست               گروهی این، گروهی آن پسندند».

إنَّ اللّه َ لَیُؤَیِّدُ هذا الدِّینَ بالرَّجُلِ الفاجِرِ

  • تذکرات پایانی:

الف- قطع روابط سیاسی آمریکا با ایران در ۲۰/۱/۵۹ صورت گرفت که امام رحمت الله علیه این اقدام کارتر را ستود. سالها از این اتفاق می گذشت و توطئه های پیدا و پنهان آمریکا علیه ملت و کشور ما در جریان بود و هرازگاهی دم از مذاکره با ایران زد. مقام معظم رهبری فرمود: راه حل منطقی و دقیق و مستدل، مذاکره نیست بلکه رفع دشمنی آمریکا با ایران است این راه حل اساسی است نه چیز دیگر. و امام هم فرموده بود: اگر آمریکا آدم بشود ما حرف نداریم با او رابطه برقرار کنیم. توطئه های آمریکا بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب هنوز هم ادامه دارد چه در مذاکرات برجامی و چه در جاهای دیگر.

ب- اوج گیری مجدد ستمگری صهیونیست ها به فلسطینی های مظلوم و حملات استشهادی آنان که باعث ترس و وحشت صهیونیست ها شده زمینه ساز یک انتفاضه دیگری است که دیشب هم این اتفاق تکرار شد و تعدادی کشته و زخمی داشته است.

ج- قدرت نمایی انصارالله یمن، عربستان را به پذیرش آتش بس واداشت آن هم در آغاز هشتمین تجاوز وحشیانه ائتلاف عربستان علیه یمن.  

د- درخواست از مسئولان برای جلوگیری از گران شدن بی جهت ارزاق عمومی و کنترل بازار و تشکر از مردم صبور و قدرشناس که همواره در نکوداشت یاد و نام شهیدان و تداوم راه آنان در صحنه  حاضر بوده و هستند.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*