خطبه اول
تقوا
«و مَن یَتَّقِ اللهَ یَجعَل لَه مَخرَجـًا وَ یَرزُقهُ مِن حَیثُ لا یَحتَسِب » طلاق/۲-۳
و هرکس از خدا پروا کند [خدا] برای او راه بیرون شدنی قرار میدهد و از جایی که حسابش را نمیکند به او روزی میرساند.
در این بخش از آیات خدای متعال دو اثر و نتیجه تقواپیشگی را بیان میفرماید:
1- خروج از مشکلات و تنگناها
2- دریافت روزی از آنجه که شخص متقی روی آن حسابی باز نکرده است.
امید آنکه ما بتوانیم با پرهیزکاری و تقواپیشگی به این دو اثر و ثمر ارزشمند نائل بشویم و جامعه ما راه بیرون رفت از مشکلات را پیدا کند.
رحلت پیامبر اکرم(ص)
اشاره: در آستانه رحلت پیامبر(ص) قرار داریم لذا بخشی را در خصوص آن حضرت با توجه به متن زیارتی ایشان در روز شنبه خواهیم داشت.
در این زیارت به پاره ای از خصوصیات برجسته ایشان اشاره شده است:
۱- ابلاغ رسالت ( أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ بَلَّغْتَ رِسَالاتِ رَبِّکَ) رسول یعنی پیام رسان و او در این مورد به انجام وظیفه پرداخت از طریق: الف- نصیحت و خیرخواهی(نصحت لامتّک). ب- جهاد و تلاش فوق العاده برای ابلاغ رسالت با حکمت و موعظه نیکو(و جَاهَدْتَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِالْحِکْمَهِ وَ الْمَوْعِظَهِ الْحَسَنَهِ).
2- مهربان نسبت به مؤمنان( و أَنَّکَ قَدْ رَؤُفْتَ بِالْمُؤْمِنِینَ). در قرآن آمده(بِالمُؤمِنینَ رَءوفٌ رَحیمٌ) بسیار حرص میخورد برای هدایت آنان.
3- خنثی در خصوص کافران(غَلُظْتَ عَلَى الْکَافِرِینَ) البته راهنمایی های خود را داشت وقتی لجاجت و عداوت آنها را میدید نسبت به آنان خشن بود.
4- عبادت تا مرز یقین( و عَبَدْتَ اللَّهَ مُخْلِصا حَتَّى أَتَاکَ الْیَقِینُ). بعضی خیال میکنند اگر مختصری در مسیر عبادت بودند برایشان کفایت میکند در حالی که باید تا رسیدن به یقین و یا تا موقع مرگ باید عابد بود آن هم خالص.
5- نجات بخشی از شرک و گمراهی(الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی اسْتَنْقَذَنَا بِکَ مِنَ الشِّرْکِ وَ الضَّلالِ) اگر او نبود جهان بشریت همواره در چندگانه پرسش و گمراهی دست و پا زد.
6- پناهگاه مؤمنان برای آمرزش خواهی از خداوند(یَا سَیِّدَنَا أَتَوَجَّهُ بِکَ وَ بِأَهْلِ بَیْتِکَ إِلَى اللَّهِ تَعَالَى رَبِّکَ وَ رَبِّی لِیَغْفِرَ لِی). این حقیقت برگرفته از این آیه است(وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِیمًا).
7- مصیبت فقدان تو، بزرگترین مصیبت ها است(أُصِبْنَا بِکَ یَا حَبِیبَ قُلُوبِنَا فَمَا أَعْظَمَ الْمُصِیبَهَ بِکَ حَیْثُ انْقَطَعَ عَنَّا الْوَحْیُ وَ حَیْثُ فَقَدْنَاکَ فَإِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ).
در پایان عرضه میداریم: ما مهمان توهستیم پس ما را پناه ده و در میهمانی خود ما را بپذیر. فَإِنَّکَ کَرِیمٌ تُحِبُّ الضِّیَافَهَ وَ مَأْمُورٌ بِالْإِجَارَهِ
نکته: با توجه به آیه (لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَهٌ حَسَنَهٌ) همه ما موظفیم در حد خودمان از آن حضرت الگوبرداری کنیم و پیروی نمائیم تا مشمول شفاعت آن حضرت قرار بگیریم ان شالله.
خطبه دوم
حدیث
حضرت عبدالعظیم حسنی از امام رضا(ع) روایت میکند: المُسلِمُ الَّذی یَسلَمُ المُسلِمونَ مِن لِسانِهِ و یَدِهُ ولَیسَ مِنّا مَن لَم یَأمَن جارُهُ بَوائِقَهُ.(عیون اخبارالرضا۱/۲۴)
مسلمان کسی است که مردم از دست و زبان او آسوده باشند و از ما نیست آن که همسایه اش از شر او در امان نباشد.
توجه کنیم همسایه تنها کسی نیست که منزلش دیوار به دیوار منزل ما است بلکه از هرچهار طرف چهل منزل همسایه محسوب میشوند. باید حرمت آنها را پاس داشت و این یکی از جنبه های تقواپیشگی است.
مناسبت ها
- تسلیت رحلت پیامبر اعظم(ص) و شهادت امام مجتبی(ع) و امام رضا(ع) و آرزوی توفیق برای درک مقام نبوت و پیروی از منویات معصومین(ع).
- اربعین متفاوت امسال یا سال های گذشته: به خاطر کرونا سال گذشته مردم ایران در اربعین حضور نداشتند و امسال هم حضور محدودی داشتند که امیدواریم مورد قبول خداوند قرار بگیرد و سال های آینده بدون محدودیت، مردم ما بتوانند حضوری پرشور و با نشاط داشته باشند. در عین حال امسال هم در ایران مراسم خوبی برگزار گردید از جمله با حضور دانشجویان در حسنیه امام خمینی ودر محضر رهبر انقلاب که حضرت آقا به جایگاه اربیعن که مکمل عاشورا است اشاره کردند و وظیفه دانشجویان را تبیین حقایق دانستند آن هم با علم و عقلانیت و بدون دشنام و تهمت و فریب و دروغ. امیدواریم این توصیه ها مورد توجه همگان به ویژه اهالی قلم و بیان در فضای حقیقی و مجازی قرار بگیرد و بتواند روشنگر و مؤثر باشد. در هر صورت امیدواریم تلاش همه کسانی که برای برپایی شعائر الهی فعالیت میکنند مورد قبول قرار بگیرد.
- دشمنی تمام نشدنی دشمنان ما: با وجود شکست های پی در پی توطئه ها علیه نظام و کشور ما، معذلک بازهم دشمنی ها تداوم دارد. نمونه های اخیر آن یکی: تشکیل نشستی در اربیل کردستان عراق بود که با دسیسه صهیونیست ها شکل گرفت آن هم در همسایگی ما مبنی بر عادی سازی روابط با رژیم غاصب اسرائیل که خوشبختانه مورد نفرت کشورها و افراد آزاده قرار گرفت و در انزوای کامل واقع شد اینرا میخواستند به عنوان یکی از هزار ضربه های چاقو به ایران قلمداد کنند که خنثی شد.
دوم: برنامه ریزی برای برهم زدن منطقه با تحرک همسایگان شمال غربی ما مثل آذربایجان و حرف های نامربوط زدن آنها مثل اینکه یکی ازنماینده آنها گفته بود.: ما ایران را از نقشه جغرافیایی پاک کنیم! چه حرفهای گنده تر از دهانشان!
سوم: تداوم بهانه جویی ها برای مسئله هسته ای کشورمان که هم چنان ادامه دارد ولی به یاری خداوند همه اینها مثل طرح های گذشته شان شکست میخورد چنانکه طرحشان در افغانستان شکست خورد و در سوریه و عراق ناکام ماند و حالا در یمن هم شکست حتمیآنان نزدیک است. نشانه اش حرفهای سران عربستان است که میخواهند رابطه شان را با ایران گرم کنند تا از رسوایی در یمن نجات یابند.
- اشارات پایانی: الف- ۹مهر(امروز) روز جهانی سالمندان است. ما وظیفه داریم بزرگان خود را تکریم کنیم میتوان این تکریم در منطقه را با کمک به ساختمان سالمندان صورت داد که در حال تکمیل شدن است.
ب- ۱۲مهر(۲۷صفر) روز وقف و آغاز هفته آن است که باید در آینده بیشتر در این خصوص صحبت کرد. ۱۳مهر روز نیروی انتظامیو آغاز هفته این نیرو است که ضمن تبریک آرزوی موفقیت هرچه بیشتر در عرصه انتظامیو امنیتی برای این عزیزان داریم. (صحبت بیشتر در آینده)
ج- از ۱۰تا۱۶ مهر هفته دامپزشکی است که کارشان مهم ولی ناشناخته است. این هفته را هم گرامیمیداریم و برای کارکنان این اداره آرزوی توفیق داریم.
د- انتظار داریم حالا که دولت سیزدهم قرارش بر خدمت رسانی جهادی است اولاً در صدور حکم شهردار معرفی شده تسریع بشود تا کارهای شهر عقب نماند. و ثانیاً دولت محترم و به ویژه مقامات استان هرچه زودتر با تعیین مدیران ادارات شهرستان که با سرپرستی اداره میشوند خدمت بیشتری را به مردم در این خصوص ارائه دهند و مردم تزریق واکسن را جدی بگیرند تا حقی از دیگران ضایع نشود.