خطبه اول
تقوا
« و من اعرض عن ذکری فانّ له معیشه ضنکاً و نحشره یوم القیامه اعمی» طه/۱۲۴
و هر کس از یاد من اعراض کند همانا(در دنیا) معیشتش تنگ شود و روز قیامتش نابینا محشور کنیم.
اگر نتیجه یاد خدا، اطمینان یافتن قلبی است و برخورداری از یک زندگی آرام، اعراض و رویگردانی از یاد خداوند باعث زندگی تنگ و سخت خواهد شد و در قیامت هم شخص اعراض کننده به صورت نابینا محشور می شود.
از جمله مشخصات پرهیزکاران، برخورداری از یاد خدا د رهمه جا و همه زمان هاست.
جایگاه معنوی امام حسین(ع)
[امام حسین(ع) از نگاه متون زیارتی]:برای زیارت معصومین(ع) در حضور یا از راه دور، از متونی استفاده می کنیم که بی شک جزء گنجینه های شیعه به شمار می آیند. در این متون زیارتی به خوبی می توان با مقام والای اهلبیت(ع) به ویژه امام حسین(ع) به خوبی آشنا شد. در این بخش تلاش می کینم تا با بازخوانی بخشهایی از این متون گرانبها به ارتباط نزدیک و انس بسیار زیاد امام حسین(ع) با قرآن بپردازیم.
- امام حسین(ع) همگام و همراه با قرآن است.
- اشهد انّک التّالی بکتاب الله- من گواهی می دهم که تو تلاوت کننده قرآنی
- السّلام علیک یا شریک القران- سلام بر تو که شریک قرآنی(در هدایت و انجام رسالت).
- و کنت للرّسول ولداً و للقرآن سنداً- و تو فرزند رسول خدا و سندی برای قرآن هستی. به چیزی که تکیه گاه قرار می گیرد سند گفته می شود.
- اشهد انّک تلوت الکتاب حقّ تلاوته- گواهی می دهم که تو حق تلاوت قرآن را ادا نمودیه ای.(حق تلاوت یعنی: با دقت نظر و نشان دادن عکس العمل در مورد مضامین آیات مورد تلاوت).
- فهو یعلم انّی کنت احبّ الصّلاه له و تلاوه کتابه- خدا می داند که من نماز و تلاوت کتاب خدا را دوست دارم.( امام این سخنان را در عصر تاسوعا بیان فرمود که می خواست شب عاشورا از دشمن مهلت بگیرد تا به انجام اینگونه امور بپردازد). جالب اینکه امام(ع) موقع خروج از مدینه به مکه و وقت ورود به آن شهر و در شب عاشورا و روز عاشورا به هر مناسبتی قرآن می خواند و حتی پس از واقعه عاشورا در حال اسارت اهلبیت(ع) سر مبارک او بالای نیزه قرآن می خواند(ام حسبت انّ اصحاب الکهف و الرّقیم کانوا من آیاتنا عجباً- کهف/۹-).
شیخ صدوق در پاسخ حاکم وقت و در توجیه خواندن این آیه توسط سر مقدس امام (ع)، فرمودند: وقتی در قرآن آمده در قیامت اعضا و جوارح به سخن می آیند و شهادتشان را می دهند آیا استبعادی دارد سر بریده امام قرآن می خواند؟!
خطبه دوم
حدیث
قال الامام الباقر(ع): انّ اکمل المؤمنین ایماناً احسنهم خلقاً.
همانا با کمال ترین مؤمنان خوش خوی ترین آنان است.
خوش خلقی ، برآمده از ایمان و تقوای فرد است. آنکه ایمانش کاملتر است خلقش هم نیکوتر است. این خلق نیکو از متن خانواده آغاز می شود و تا صحنه اجتماع تداوم می یابد. بعضی فقط در بیرون خوش اخلاقند اما در خانه خیر. اینان باید در کارشان تجدید نظر کنند چرا که باید در همه جا اینگونه باشند.
مناسبت ها
- هشتم شهریور، روز شهادت رجایی و باهنر: این دو بزرگوار با توطئه آمریکا و بمب گذاری منافقین در ۸شهریور به شهادت رسیدند. لذا هفته دولت به همین مناسبت شکل گرفت و روز مبارزه با تروریسم نامیده شد. این دو نامگذاری برای این است که بنا به جنایات تروریست هایی همانند منافقین که همواره تحت حمایت مستکبرانی نظیر آمریکا بوده و هستند فراموش گردد و نیز زندگی این شهیدان مورد تأسی دولتمردان قرار گیرد چرا که این دو بزرگوار دارای مشخصات مثبت فراوانی بودند زا جمله: ایمان و توکل، اخلاص و پرکاری، اهل علم و عمل، دوستدار عدالت و ارزشهای انقلابی، خدمتگذاری و دلسوزی، امتحان داده و جهادی، به دور از خودشیفتگی، استکبار ستیزی و مظلوم نوازی، مردمی بودن و خاکساری، اهل توسل و مسائل معنوی، اهتمام به حل مشکلات مردم،ساده زیستی، مرید و مقلد امام و رهبری و انقلابی. سزاوار است همه دولتمردان ما از صدر تا ذیل اینگونه باشند.
رجایی می گفت: من با خودم می گویم: تو یک دست فروش بودی نباید خودت را گم کنی.
باهنر می فرمود: من هرگز خستگی را احساس نمی کنم.
یادشان گرامی و هفته دولت مبارک باد.
روز داروسازی هم بر داروسازان گرامی باد.
- تشکیل دولت سیزدهم: با معرفی وزرا از سوی جناب آقای رئیسی به مجلس و رأی اعتماد به ۱۸وزیر پیشنهادی از بین ۱۹نفر، آن هم با رأی بالا، بالاخره دولت سیزدهم شب گذشته شکل گرفت و بعضی از وزیران، همان دیشب کارشان را شروع کردند و رئیس جمهور هم از تلاش دوهفته ای کمسیونهای مجلس و نمایندگان تشکر کردند. ما هم از همدلی و وفاق میان مجلس و دولت در ابتدای راه تشکر می کنیم و امیدواریم این طلیعه خوب تا پایان مأموریت دولت تداوم داشته باشد و مجلس بتواند با ریل گذاری مناسب و نظارت دقیق، دولت را در ارائه خدمت به مردم و رفع مشکلات آنان یاری کند.
مردم از دولت انقلابی و جوان و جهادی و فساد ستیز انتظار دارند:
- از حاشیه سازی و حاشیه روی بپرهیزند و در متن جامعه باشندو بمانند تا هم مشکلات را احساس کنند هم راه حل مناسبی که عملی باشد ارائه دهند.
- از وعده های داده شده عقب نشینی نکنند و طعم خدمت را به مردم بچشانند.
- از فساد و تبعیض و رانت به دور باشند و با آنها به شدت مبارزه کنند.
- از آرمانهای انقلاب و اسلام فاصله نگیرند و با جدیت تمام و با خلوص بالا در خدمت به جامعه باشد و بدانند که هیچ بهانه ای برای خدمت نکردن ندارند.
- شکست پی در پی آمریکا در جهان: کار آمریکا به جایی رسیده که پس از ۲۰سال اشغالگری در افغانستان، حالا به طالبان التماس می کند که اجازه دهد باقیمانده نیروی متجاوز از فرودگاه کابل خارج شوند. بله، آنان بدون هیچ دستاوردی و در عوض با کشتن دهها هزار نفر بیگناه از مردم و تخریب منازل آنان و تکثیر بیشتر مواد افیونی در آن کشور، حالا در حال ترک(فرار) افغانستان هستند.
هم چنین در عراق، هر روز ضربه می خورند و کابوس وحشتناک می بینند و نیز در لبنان که چند سال است ترکتازی دارند الان در مقابل پیشنهاد سید حسن نصرالله مبنی بر وارد کردن سوخت از ایران، مستأصل شده اند که چه کنند؟ اجازه دهند این اتفاق بیفتد که محبوبیت ایران و حزب الله در لبنان افزوده شود یا مخالفت کنند که مورد نفرت قرار می گیرند، هم آنان و هم سعودیها و طرفدارانشان. و از ایران هم با همه زورگوییهایشان مرتب ضربه حیثیتی می خورند. در هر حال هم آمریکا هم اسرائیل در حال رنگ باختن اند و مردم با واقعیت کاری آنها آشنا شده اند و قضاوت درستی دارند.
- تذکرات پایانی
- امیدواریم مردم مسلمان افغانستان پس از سالها جنگ و خونریزی بتوانند زندگی راحتی داشته باشند و مرزهای شرقی ما هم در آرامش باشد.
- یاد و نام مرحوم آیه الله مرعشی نجفی را که در ۷شهرویر ۱۳۶۹ مصادف با ۲۰محرم، به دیار باقی شتافتند را گرامی می داریم.
- امیدواریم با تحلیف اعضای شورای ششم، شهر اردستان زمان از دست رفته با فعالیت و کوشش این عزیزان، جبران شود و اعضای محترم بتوانند با عمل به سوگندشان در خدمت شهر باشند. در این خصوص چند نکته باید همواره مورد توجه شان باشد:
- از این امانت مردم به خوبی پاسداری کنند تا خدای ناکرده متهم به خیانت در امانت نشوند.
- سعی کنید از مشورت صاحب نظران استفاده کنید و کارها را با مشورت جلو ببرید.
- در انتخاب شهردار دقت لازم را به خرج دهید تا کارهایتان نمود بهتری داشته باشد.
- کارهای انجام شده، تصمیمات گرفته شده و مشکلات سر راه را به مردم بگوئید.
- از حاشیه سازی و مخالفت کردن با یکدیگر بپرهیزید و از اینکه مورد اتهام قرار بگیرید به شدت پرهیز کنید و همواره شفاف سازی کنید.