خطبه ۲۷ دیماه ۹۸

خطبه اول

تقوا

«ما یلفظ من قول الا لدیه رقیب عتید» ق/۱۸

هیچ سخنی را به زبان نمی گوید جز اینکه نزد آن[ برای نوشتن و حفظش] نگهبانی آمده است.

هیچ کس نبایدتصور کند که سخن او جزء عمل او نیست و بخاطر آن محاسبه و محاکمه نمی شود. آری سخن آدمی بخشی از اعمال اوست لذا خداوند در آین آیه می فرماید: هیچ سخنی از انسان صادر نمی شود مگر اینکه فرشته ای مراقب و مهیا در کنار آن است و آنرا ثبت و ضبط می کند. برخی عقیده دارند دو فرشته به نام های رقیب و عتید در کنار هر سخنی هستند و آنرا ثبت و ضبط می کنند پس باید مواظب سخن گفتن ها بود که انسانهای پرهیزگار مراقب گفتار و رفتار خودشان هستند.

سبک زندگی دینی

[معاد/۷۳] نعمت های جسمانی بهشت: ۲- سایه های بهشتی

همه چیز بهشت از جمله سایه های آن، دل نواز و طرب انگیز وروح افزاست چرا که قرار است اهالی بهشت از هر نظر آسوده و راحت و در کمال شادی و التذاذ باشند. گفتنی است سایه های مورد بحث ما از قبیل سایه ی خیمه های یا اتاق تاریک و فاقد جریان هوا نیست بلکه کاملاً نشاط آور و لذت آفرین است. در سوره واقعه از آیه ۲۷ تا ۳۲ می خوانیم: و اصحاب الیمین فی سدر مخضود و طلح منضود و ظلّ ممدود و ماء مسکوب. و اصحاب یمین چه اصحاب یمینی، آنها در سایه درخت سدر و بی خار قرار دارند و در سایه درخت طلح(که خوشرنگ و خوشبو است) و سایه کشیده و گسترده در کنار آبشارها. تصور کنید بهشتیان در زیر درختان اینگونه ای که سایه ای کشیده و به تعبیر آیه یا دیگر( ظل ظلیلاً- سایه دائمی/نساء/۵۷) از چه حالت خوش و لذت بخشی قرار دارند در آنجا نه از حرارت و گرمی شدید خورشید برخوردارند و نه از سرمای شدید رنج می برند(لا یرون فیها شمساً و لا زمهریراً/انسان-۳۱، یعنی کاملاً در لذت و خوشی هستند.

۳- قصرهای بهشتی: یکی از عوامل آرامش آفرین از نظر قرآن کریم خانه است. البته قرآن کریم از همسر و شب و دعای پیامبر نیز به عنوان عوامل سکونت و آرامش یاد کرده است(و الله جعل لکم من بیوتکم سکناً. نحل/۸۰)، (و جعل الّلیل سکناً. انعام/۹۶)، ( انّ صلاتک سکن لهم. توبه/۱۱۳). در هر صورت بهشتیان در غرفه ها(بالاخانه هایی) مسکن داده می شوند که بخاطر اشرافی که بر اطراف دارند و هوای مطلوب تری دارند زمینه ساز یک زندگی پاک و پاکیزه ای هستند(لهم غرف من فوقها غرف مبیّنه. زمر/۲۰) ،(و هم فی الغرفات امنون. سبأ/ ۳۷) و در سوره توبه آیه ۷۲آمده است: و مساکن طیّبه فی جنّات عدن- اهل بهشت در منازلی سکونت دارند که بسیار پاک و پاکیزه اند یعنی از هر نظر مورد پسند می باشند و تمام خصوصیات یک خانه و منزل خوب و شایسته را دارند و درواقع زمینه ساز طیّب خاطر انسان اند و لذا از آن گونه منازل و قصرهای بهشتی به مساکن طیّبه تعبیر شده است.( رزقنالله و ایّاکم ان شاء الله)

خطبه دوم

حدیث

قال علی(ع): تعطّروا بالاستغفار لاتفضحکم روائح الذّنوب. (بحار/۹۳/۲۷۸)

خودتان را با استغفار و آمرزش خواهی معطر و خوشبو کنید تا بوهای بد گناهان رسوایتان نکند.

گناه برای آدمی سمّ است و درد است و دارای تعفّن. برای اینکه تعفن موجب رسوایی نشود باید استغفار کرد تا آثار گناه از میان برود. در سخن دیگری حضرت می فرمایند: به آنکه استغفار داده شد محرومیت از آمرزش ندارد.

مناسبت ها

نگاهی کوتاه به چند مسئله مهم

  1. شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی: در ساعت ۱٫۲۰دقیقه بامداد جمعه ۱۳ دیماه، آمریکا به دستور ترامپ این عزیزان را از ما گرفت و جامعه شیعی و اسلامی را در سراسر جهان به سوگ نشاند و دل میلیونها بلکه دهها میلیون را داغدار کرد و در مقابل، مردم مصیبت زده و عزیز از دست داده با حضور در تشییع جنازه از کاظمین تا کرمان محبت خود را به شهیدان و بغض خود را نسبت به آمریکا و جانیان و حامیان این جنایت نشان دادند و امواجی از محبت و و نفرت را در جهان پراکنده ساختند و اتحاد عجیبی در بین امت اسلامی به وجود آوردند که نمونه اش را در ایران خودمان با چشم مشاهده کردیم و دیدیم که همگان چگونه فریاد انتقام انتقام سر دادند.
  2. سرآغاز انتقام سخت: پس از دفن پیکر شهیدان درست در همان ساعت وقوع جنایت، یعنی ۱٫۲۰ دقیقه بامداد چهارشنبه ۱۸دیماه، سپاه پاسداران با شلیک چندین موشک پایگاه بسیار مهم و وسیع عین الاسد متعلق به آمریکایی ها در عراق و پایگاه حریر در اربیل را هدف قرار داده و هیمنه آمریکا را درهم شکستند و دل مردم را شاد کردند.
  3. هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی: در صبح همانروز انتقام که آمادگی نیروهای مسلح صد درصد بود اعلان شد هواپیمای مسافربری با ۱۷۶مسافر که ۱۶۶ تن از آنها ایرانی بودند سقوط کرده و همه سرنشینان جان باخته اند که بعداً ستاد کل نیروهای مسلح کشور اعلان کرد خطای انسانی باعث این سقوط و رویداد تلخ شده است در پی آن سردار حاجی زاده فرمانده هوا فضای سپاه در تلوزیون ظاهر شد و ضمن توضیح ماجرا مسئولیت آنرا پذیرفت و آمادگی خود را برای پذیرش قانون اعلان کرده و سردار سلامی فرمانده کل سپاه هم در مجلس مسئله را بازگو کرد و هر دو آرزوی مرگ کردند برای چنین اتفاقی. این موضوع دستمایه بگومگوهایی در داخل و خارج شد و موج سوارانی در بیرون و درون مسئله را داغ کردند و فتنه سازان هم بیکار ننشستند و با تجمع در دانشگاه امیرکبیر و … شعارهای ساختارشکنانه دادند و تبیلغاتی علیه سپاه براه انداختند ،و آن طرف آبی ها هم با خوشحالی تمام مشغول توطئه گری رسانه ای شدند و سفیر انگلیس هم در این جمع حضور پیدا کرده بود که دستگیر و رسوا شد و این موضوع باعث شد تا نیروهای خودی به خود بییند و در دفاع از انقلاب و نیروهای خدوم انقلاب جدی تر به میدان بیایند.
  4. وظایف دوستداران و دلسوزان انقلاب: در این ارتباط که دشمن سعی دارد تا جنایت جنایتکر بزرگ(آمریکا) را نادیده بگیرد و تمام تقصیرها را متوجه دلسوزان انقلاب کند و علیه سپاه پاسداران سیاه نمایی کند باید به چند نکته توجه کرد و به انجام وظیفه پرداخت مثل:

الف- تسلیت گویی به بازماندگان این حادثه و تشکر از آنان بخاطر موضعی که گرفتند تا دشمن نتواند سوء استفاده کند.

ب- همانگونه که ستاد کل، سرداران حاجی زاده و سلامی موضوع را گفتند و توضیح دادند و عذرخواهی نمودند باید گفت: ان شاءالله ترتیبی اتخاذ گردد تا حوادث اینگونه ای تکرار نشود و هرچه قانون بگوید همگان تسلیم باشند.

ج- نباید اجازه داد سپاه که حافظ امنیت کشور بوده و هست تضعیف شود سپاهی که به فرموده امام: اگر سپاه نبود کشور هم نبود و به فرموده آقا: سپاه مظهر کامل اخلاص است و ۴۱هزار شهید داده و از وقتی حفاظت از پرواز هواپیماها را برعهده گرفته ۱۷۰ هواپیما ربایی را خنثی کرده و امنیت کامل پروازی را به وجود آورده و در داخل و خارج کشور با ضد انقلاب و داعش و دشمن جنگیده و در سازندگی و کمک رسانی به آسیب دیدگان از سیل و زلزله نقش داشته و دارد و دشمن را همواره در حالت ترس و وحشت نگهداشته نباید تضعیف شود و فرماندهانش مورد بی مهری قرار گیرند.

د- به آنها که به تمثال شهید سلیمانی جسارت کردند باید یادآور شد اگر مجاهدتهای او در مابرزه با داعش نبود معلوم نبود وضعیت خود آنها و سلبریتیها و دیگران نمک نشناس الان چگونه بود. برای درک موضوع، خوب است به آنان یادآور شود لااقل بعضی از کلیپ ها و گزارش ها را ببینند و بخوانند.

  1. انتخابات و بگومگوهای همیشگی: بر اساس قانون انتخابات تا تأیید و رد صلاحیت های نهایی بر عهده شورای نگهبان است. ما امیدواریم هم قانون به خوبی رعایت و اجرا شود و هم حقی از کسی ضایع نگردد و در نتیجه کسی بدون جهت نه تأیید گردد و نه رد صلاحیت بشود که همه اش حق الناس است و باید همگان مواظب و مراقب باشند.
  2. سیل ویرانگر سیستان و بلوچستان: این استان با وسعت ۱۸۹۰۰۰کیلومتر مربع و ۳میلیون جمعیت یکاز وسیع ترین استانهاست که در جریان سیل اخیر خسارت فراوانی یده و منازل و مزارع آنان آسیب دیده و مردم شدیداً به کمک های مردم احتیاج دارند. همانگونه که رهبری فرمودند باید به وضع مردم آن سامان رسیدگی شود.

امیدوارم هر آنچه پیش آمده و پیش می آید به نفع مردم و کشور باشد.

۲۷ دیماه سالروز شهادت نواب صفوی و یارانش را گرامی می داریم.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*