متن خطبه نمازجمعه ۶ بهمن ۱۳۹۶

خطبه اول

تقوا

« ذلک و من یعظّم شعائرالله فانّها من تقوی القلوب» حج/۳۲

در این آیه شریفه آمده است، پاسداشت و بزرگداشت شعائر الهی از تقوای دلهاست. شعائر، جمع شعیره به معنای نشانه ها و علامت و هر یک از مناسک حج و مراسم دینی و مذهبی است که البته معنای وسیع و گسترده ای دارد. هر کسی که آنها را گرامی بدارد معلوم می شود از قلبی با تقوا و پاک برخوردار است. البته کسی هم که دارای قلبی اینگونه ای باشد طبعاً به تعظیم شعائر اقدام می کند. پس باید دل را پاک کرد و به تعظیم شعائر پرداخت که این خود به افزایش تقوای دلها هم کمک می کند.

سبک زندگی دینی

[معاد/۱۵] دلایل امکان وقوع معاد: د- برهان هدف و حرکت

هر انسان عاقل باورمند به خدا و قرآن، می داند که خداوند از آفرینش جهان و انسان هدفی داشته است. جهان برای انسان آفریده شده و انسان برای رسیدن به ملاقات پرودگار، خلق شده است یعنی نهایت حرکت و پایان خط این سیر به خداوند ختم می شود ( یا ایّهاالانسان انّک کادح الی ربّک کدحاً فملاقیه/ انشقاق/۶ – ای انسان تو با تلاش و کوشش پر رنج به سوی پروردگارت پیش می روی و سرانجام او را ملاقات خواهی کرد. کدح در اصل لغت به معنای خراشی است که بر روی پوست تن وارد می شود و به همین مناسبت به کوشش هایی که در روح انسان اثر می گذارد این واژه اطلاق می گردد. مفردات می گوید: کدح به کوشش و رنج و تعب گفته می شود. و المیزان عقیده دارد چون کدح با کلمه الی آمده است به معنای سیر و حرکت است. در هر صورت این آیه می گوید انسان با تلاش و کوشش و رنج در حرکت است تا به ملاقات خداوند برسد و اگر این حرکت به او منتهی نشود هدف از آفرینش تأمین نگردیده و ناقص است. پس بناچار باید معادی باشد تا این سیر و حرکت و هدف، هدفمند باشد و نتیجه بدهد . چنانکه شعار انّا لله و انّا الیه راجعون نیز بیانگر همین نکته مهم است.

ه- برهان رحمت: خداوند متعال، رحمان و رحیم است. یعنی فیض رحمت خود را به همه موجودات به ویژه انسان می رساند و چون این موجود لایق دریافت رحمت خاص الهی است و قطعاً نمی توان آنرا در این دنیای محدود به او رساند بناچار باید ظرفی مناسب وجود داشته باشد تا بتوان او را برخوردار نمود و آن ظرف، قیامت است. خداوند در سوره انعام، آیه ۱۲ می فرماید: قل لمن ما فی السّموات و الارض قل لله کتب علی نفسه الرّحمه لیجمعنّکم الی یوم القیامه لا ریب فیه- بگو آنچه در آسمان ها و زمین است از آنِ کیست؟ بگو از آنِ خداوند است. او رحمت را بر خود فرض کرده و همه شما را در قیامت که شکی در آن نیست جمع خواهد کرد.

وقتی همه نیروها و قدرت ها در دست خداوند بود و هیچ کسی در هیچ مرحله ای نمی تواند جلو خواست و اراده او را بگیرد و نیز همو بر خود لازم کرده باشد تا رحمتش را نثار بندگانش کند و این بندگان در این دنیای محدود و فانی، توان دریافت آنرا نداشته باشند، بناچار باید در زمانی دیگر و جایگاهی دیگر این زمینه فراهم گردد که آن هنگامه قیامت و روز واپسین است. خدای سبحان در این آیه، با لام قسم و تأکید های چندگانه به حتمیت و قطعیت قیامت تصریح کرده و وقوع و پیدایش آنرا حتمی اعلان فرموده است. یعنی که اگر قیامت نباشد ظرف دریافت رحمت حق هم وجود نخواهد داشت. پس برای تحقق این امر باید معادی در کار باشد.

خطبه دوم

حدیث

عن الزّهرا(س): حبّب الیّ من دنیاکم ثلاث، تلاوه کتاب الله و النّظر الی وجه رسول الله(ص) و الانفاق فی سبیل الله. (نهج الحیاه)

از دنیای شما سه چیز را دوست دارم، تلاوت کتاب خدا(قرآن) و نگاه به چهره رسول خدا و انفاق در راه خدا.

اگر توجه انسان به برنامه زندگی و رهبر معصوم و مردم باشد قطعاً به موفقیت هایی دسترسی پیدا می کند و حضرت فاطمه خواهان و دوستدار این سه امر است، قرآن ، پیامبر و مردم. بیائید ما هم اینگونه باشیم.

مناسبت ها

  1. فاطمیه اول: طبق نقلی، سیزدهم جمادی الاوّل سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) است . این روایت بر مبنای شهادت آن بزرگوار است که می گویند پس از ۷۵روز از رحلت پیامبر(ص) اتفاق افتاده است. ما ضمن عرض تسلیت و انتظار برپایی عزاداریها، امیدواریم این ایام پاس داشته شود و حرمت آن حفظ گردد.

با استفتائی که از مقام معظم رهبری شده است بسیار مناسب است که یک روز قبل و یک روز بعد و هم چنین روز شهادت پاس داشته شود و در این سه روز از برپایی جلسات عقد و عروسی خودداری گردد. فرموده اند در بین این روایت و روایت ۹۵ روز (فاطمیه دوم) برپایی عقد و عروسی با رعایت مسائل شرعی  مانعی ندارد. این توصیه حضرت آقاست. البته برخی هم نظرشان این است که از فاطمیه اول تا دوم که ۲۰ روز طول می کشد اگر حرمت این ایام حفظ گردد بسیار به جا و مناسب خواهد بود. در هر صورت ما هرچه داریم از قرآن و اهلبیت(ع) داریم. امیدواریم به گونه ای عمل کنیم تا مشمول شفاعت این دو امانت پیامبر باشیم نه اینکه مورد شکایت ایشان، که فرمودند: در قیامت سه چیز از امت شکایت می کند: ۱- مسجد ۲- قرآن ۳- عترت پیامبر.

  1. روز شمار انقلاب: امام در پاریس اعلان کرده بود چهارم بهمن ۵۷ به ایران باز می گردد اما بختیار(نخست وزیر شاه) دستور داد تا فرودگاههای کشور بسته شوند که امام اعلان کرد برای همیشه نمی توان درهای فرودگاه را بست وقتی باز شد در اولین فرصت به ایران بر می گردم. در پی تصمیم آخرین نخست وزیر شاه، روحانیون برجسته کشور در ۷ بهمن تحصن خود را دانشگاه تهران آغاز کردند و به این کار اعتراض نمودند که بازتاب خوبی در خارج و داخل کشور داشت.

و بالاخره ۱۲ بهمن از راه رسید و ایران یکپارچه به استقبال رهبر محبوب خود رفت و بزرگترین تیتر روزنامه ها پس از “شاه رفت، امام آمد” شکل گرفت و بالاخره امام آمد و در بهشت زهرا سخنرانی تاریخی خود را ایراد کرد و مهر پایانی بر رژیم شاهنشاهی زد. رژیمی که هم ضد اسلام بود و هم ضد مردم و تنها به کام دشمن بود و در اختیار دودمانی پهلوی و وابستگی نسبی و سببی و سیاسی آنها. امام با آمدنش به سلطه سیاسی و اقتصادی آمریکا پایان داد که حدود ۶۰هزار مستشار آمریکایی در ایران داشت و مردم ما را وحشی می نامیدند و با تصویب قانونی، موقعیت سگ آمریکایی را از شاه ایران برتر و بالاتر می دانستند و به رژیم شاه توصیه می کردند که همین را بپذیرد و قانونی اعلان نماید.

امام آمد تا به این وضع نکبت بار پایان دهد و موفق هم شد. اما دشمنی آمریکا با ما تمام نشدنی است بخاطر عقده ای که از امام و انقلاب و مردم دارد. برای در امان ماندن نظام و مردم از گزند این دشمنی ها لازم است به توصیه های امام توجه شود که عوامل پیشبرد و ادامه انقلاب را در این موارد می دانستند: ۱- حفظ تعهد به اسلام ۲- حضور رهبر دینی(حضور روحانیون در صحنه)  ۳- حضور مردم در صحنه ۴- ساده زیستی دولت مردان ۵- اتحاد و وحدت کلمه

و نیز باید توجه شود به عوامل استکبار که درصدد مبارزه با انقلاب اسلامی است این عوامل عبارتند از: ۱- عامل مالی: یعنی او با رشوه و پول ،برخی ها را می خرد تادر مقابل انقلاب بایستند. ۲- عامل نظامی: با کودتا و ورود نیروهای مسلح سعی در به شکست کشاندن انقلاب را دارد. ۳- عامل تبلیغی:استکبار سعی می کند تا با تبلیغات، چهره اسلام و نظام را بد جلوه دهد و مردم را دلسرد کند. بنابراین راه چاره، مقابله با این عوامل است. باید مسئولین مربوطه مواظب باشند با سخن و عمل و قلم، آب به آسیاب دشمن نریزند و از سیاه نمایی، کم کاری و ندانم کاری و ناامید کردن مردم بپرهیزند تا امنیت و عزت و پیشرفت ملت و نظام و کشور حفظ گردد. چنانکه تا به حال حضور مردم توطئه ها را مثل حمله منافقین به آمل در سال ۶۰ در چنین روزی خنثی کرد و همه توطئه ها را نابود خواهد کرد.

  1. تذکرات پایانی
  • با سردمداری آمریکا، می خواهند یک برجام دیگر را به نظام تحمیل کنند. مسئولان به هوش باشند و بر موضع خود محکم بایستند چنانکه تا به حال ایستاده اند و گفته اند برجام قابل مذاکره نیست و تبصره بردار نخواهد بود. آنها می خواهند تا مهمترین رمز مقاومت ما، یعنی موشک های دوربرد را از ما بگیرند تا کاملاً خلع سلاح و تسلیم باشیم.
  • تشکر می کنیم از سربازان گمنام امام زمان (عج) که اخیراً دو محموله بزرگ تروریستی را همراه با تیم هایشان دستگیر و متلاشی کرده اند که گفته اند از عربستان حمایت می شده است.
  • از مسئولان می خواهیم با تلاش و جدیت به کارشان ادامه دهند و مشکلات را از سر راه تولید و کارآفرینی بردارند و مسئولان نظارتی در همه عرصه ها نظارتشان را دقیق انجام دهند و افراد کم کار یا کارشکن را شناسایی و از کار برکنار کنند و در این ایام پیش رو با شرکت در جلسات عمومی و پرسش و پاسخ به بیان عملکرد ها، موانع احتمالی و مشکلات سر راه بپردازند تا هم مردم مطلع شوند هم خواسته های مردم مستقیم، شنیده شود و مورد توجه قرار گیرد. مردم ما خواهان کار و تلاش خالصانه، برخورد محترمانه و اتحاد همه جانبه مسئولان محترم در بخش های مختلف هستند. همه باید خادم و همه باید پاسخگوی مردم باشند.

 

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*