خطبه ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۶

خطبه اول

تقوا

«یا ایّها الّذین امنوا ان تنصرواالله ینصرکم و یثّبت اقدامکم» (محمد/۷)

ای کسانی که ایمان آورده اید اگرخدار یاری کنید خداوند شما را یاری داده و کامهایتان را استوار خواه کرد.

در این آیه از مؤمنان خواسته شده تا به یاری دین خدا برخیزند که اگر چنین کنند حتماً از نصرت و یاری خدا برخوردار خواهند شد و خداوند گامهای آنان را استواری خواهد بخشید.

عبارت این است: اگرخدا را یاری کنید او شما را یاری  کرده و گامهایتان را استوار خواهد کرد. پیداست خدای متعال که خالق و صاحب و مالک همه چیز و همه جنبندگان است هیچ نیازی در هیچ مرحله ای به هیچ کس ندارد ؛ از جمله به یاری بندگانش. معلوم است که نصرت خدا منظور، نصرت دین خداست که نفع آن به خود انسانهای مؤمن بر می گردد البته انسانهای متقی اینگونه هستند.

عاشورا

رمز و راز ماندگاری عاشورا:

فرا رسیدن محرم سال ۱۴۳۹ را تسلیت عرض می کنیم.

اشاره: در تاریخ گذشته و دوران معاصر، جهان شاهد رویدادهای بسیار مهم و تلخی بوده که واقعاً فاجعه آمیز بوده است اما هیچ کدام از آنها در خاطره ها نمانده و نامی از آنها جز در صفحات تاریخ آن هم در لابلای کتابهای تاریخ دیده نمی شود. مانند کشتارهای قبیله ای، زنده به گور کردن دختران، جنگهای چندین و چند ده ساله، اعدام های دسته جمعی پیش از اسلام و جنگ های صدر اسلام مثل جنگ احد که حدود هشتاد شهید بر جامعه اسلامی آنروز تحمیل شد و بدنها را مثله کردند و جنایت های بی سابقه بنی امیه و بنی عباس و … و یا جنگ های جهانی اول و دوم که میلیونها کشته و مجروح بر جای گذاشت و بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی توسط امریکا و جنایتهای دیگر، اما جز در مواردی خاص آنهم در برخی محافل نامی از آنها مطرح نمی شود ولی حادثه کربلا هر سال پررنگ تر از گذشته و پرشور تر از قبل، مطرح و نام و یاد شهیدان به ویژه سرور و سالارشان گرامی داشته می شود و با گرامیداشت یاد و نام عاشورائیان جهان نیز تحت تأثیر قرار می گیرد راستی چرا؟ مگر حادثه کربلا چه ویژگی هایی داشته که اینگونه است؟ رمز و راز ماندگاری و جاودانگی عاشورا در چیست؟ چرا با وجود تحریف ها و مخالفت ها باز هم مثل خورشید بر تارک تاریخ می درخشد؟ چرا؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت: ۱- اولاً این حادثه رنگ خدایی دارد لذا کهنگی پذیر نیست. ۲- این رویداد بزرگ تاریخی دارای انگیزهای بی نظیر و نتایجی بی مانند است. در این بخش از صحبت به پاره ای از انگیزه های رهبر بزرگ عاشورا از زبان خودش اشاره می کنیم و در خطبه ای دیگر به بیان برخی از نتایج آن می پردازیم.

اما نگیزه ها: اگر خواسته باشیم خلاصه و عصاره آنها را در یک کلمه بیان کنیم باید بگوئیم : آنچه باعث قیام عاشورا شد تکلیف گرایی و انجام وظیفه الهی بود. حضرت در وصیتنامه خویش به برادرش محمد حنفیه می نویسد: انّی لم اخرج اشراً و لا بطراً و لا مفسداً و لاظالماً و انما خرجت لطلب الاصلاح فی امّه جدّی(ص) و ارید ان آمر بالمعروف و انهی عن المنکر و اسیر بسیره جدّی و ابی علیّ بن ابیطالب – من برای خودخواهی و سرمستی و فسادگری و ستمگری قیام نکردم بلکه قیام من برای اصلاح در امت جدم می باشد. می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره و روش جدم و پدرم علی بن ابیطالب عمل کنم.

و در بیانی دیگر فرمود: اللّهم انّک تعلم انّه لم یکن ما کان منّا تنافساً فی سلطان و لا التماساً من فضول الحطام و لکن لنردّ المعالم من دینک و نظهرالاصلاح فی بلدک و یا من المظلومون من عبادک و یعمل بفرائضک و سنتک و احکامک- حرکت من برای رقابت در قدرت یا رسیدن به ثروت نیست بلکه برای این است که خدایا ، تا نشانه های دینت را به جای خود برگردانیم و بلادت را اصلاح نمائیم تا ستمدیدگان از بیگانگان امنیت یابند و به واجبات و سنتها و دستورات دینت عمل شود.( این یعنی قیام برای انجام وظیفه)

خطبه دوم

حدیث

مردی به امام حسین(ع) عرض کرد: من از شیعیان شما هستم. فرمود: از خدا بترس، اتّق الله- از خدا بترس، مبادا ادّعایی داشته باشی به دروغ.

انّ شیعتنا من سلمت قلوبهم من کلّ غشّ و غلّ و دغل- بی گمان شیعیان ما دلهایشان از هر جنایت، کینه و فربکاری پاک است.(بحار ۶۱/۱۵۶)

تو بگو من از محبان شما هستم.

مناسبت ها

  1. در آستانه چند شروع: الف- آغاز سال ۱۴۳۹ه.ق و حلول محرم و سایه انداختن عزاداری سید الشهداء بر تمام امور که عرض تسلیت داریم و درخواست توفیق عزاداری خالصانه و عارفانه و عاشقانه به دور از هرگونه ریا و تحریف و گناه و معصیت که توصیه بزرگان به گویندگان و مرثیه خوانان، درست گویی و درست خوانی است و سفارش آنان به بانیان جلسات و هیئتی ها، حفظ خلوص و مراعات مسائل شرعی است و به عموم مردم، شرکت در جلسات حسینی و بهره گیری از فضای معنوی محرم است.

ب- آغاز هفته امر به معروف و نهی از منکر است که با الهام از امام حسین(ع) این هفته را به این  نام معرفی کرده اند تا حسنیان و زینبیان جامعه ما هر یک به نوبه خود یک آمر به معروف و ناهی از منکر باشند ، به خصوص در ایام محرم و برگزاری جلسات.

ج- آغاز جنک تحمیلی و شروع هفته دفاع مقدس که یاد و نام نام آوران عرصه دفاع را در هشت سال دفاع مقدس گرامی می داریم و برای عموم نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه و بسیج موفقیت و آمادگی برای دفاع از تمام مرزهای آبی و هوایی و خاکی کشوررا داریم.

د- آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس که درواقع خونی تازه در رگهای جامعه ما جریان پیدا می کند و بازار تعلیم و تعلم داغ می شود. ما از خداوند می خواهیم به ۴گروه از ملت ما توفیق عطا کند تا بتواننند در فصل مهر و تعلیم و تربیت به انجام وظیفه بپردازند: ۱- پدران و مادران ۲- معلمان و فرهنگیان ۳- مسئولان و متولیان ۴- دانش آموزان و دانشجویان.

  1. برگزاری هفتاد و دومین اجلاس مجمع سازمان ملل:

هم اکنون این نشست سالانه در نیویورک در جریان است. آغازگر این اجلاس ،آقای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بود که با پراکنده گویی و سخنرانی بی پایه و مایه اش، دنیا را به خود مشغول کرده و متفکران را به تعجب و عکس العمل واداشته است. ایشان در کم خردی، بی سیاستی و درشت گویی و بی ادبی زبانزد خاص و عام است. سخنانی بر زبان آورد که نه در شأن یک رئیس جمهور بود و نه در شأن سازمان ملل. او از یک طرف جامعه جهانی را به صلح و سازش دعوت کرد و از سوی دیگر نسبت به جامعه بشری، زبان تهدید گشود و از نابودی کامل کره شمالی سخن گفت و به دولت و ملت و نظام ج. ا.ا دهن کجی کرد و جسارت نمود و مردم و مسئولان ما را دروغگو، دیکتاتور، فریبکار، جنگ آفرین و آشوب طلب معرفی نمود و برجام را بدترین نوع معاهده بین المللی خواند که البته این یاوه گویی ها بی پاسخ نماند و مسئولان ما جواب این ابله را در خانه خودش دادند و چنانکه رهبر انقلاب در مراسم دانش آموختگی نیروی انتظامی فرموده بود: باید مسئولان ما قاطعانه در مقابل بدعهدی سردمداران رژیم آمریکا بایستند و به آنان پاسخ قاطع دهند و اعلان کنند به ملت خود متکی هستند و از قلدرمآبی زورگویان نمی هراسند. خوشبختانه مسئولان پاسخ قاطع و دندان شکن به آقای ترامپ دادند.

آقای دکتر روحانی- رئیس جمهور- در نطق خود در سازمان ملل، ضمن معرفی برنامه های اعتدالی دولت و دیدگاه نظام در خصوص صلح و حضور در عرصه های بین المللی و مبارزه با تروریست ها و ارائه نقطه نظرات نظام جمهوری اسلامی ایران، سخنان رئیس جمهور آمریکا را ادبیات جاهلانه، زشت، کینه توزانه و مشحون از اطلاعات غلط و اتهامات بی پایه خواند و آنرا در شأن سازمان ملل ندانست و در مقابل با خواسته امروز ملت ها از این اجلاس یعنی اتحاد دولت ها برای مقابله با جنگ و تروریسم معرفی کرد.

  1. تذکرات پایانی:
  1. به تذکرات و هشدارهای مسئولان امنیتی، اطلاعاتی، سیاسی توجه کامل داشته باشیم تا ان شاءالله در ایام عزاداری و به ویژه تاسوعا و عاشورا شاهد اتفاق ناگواری نباشیم.
  2. در عزاداریها رعایت امور بهداشتی بشود. در کشتن حیوانات رعایت سلامت دام، سلامت محیط زیست،صورت بگیرد و در سر راه هیئت ها خون ریخته نشود که کل شهر را آلوده کند.
  3. ایستگاههای صلواتی و مسئولان آشپزخانه ها مواظبت کنند تا هر نذری از هر کسی پذیرفته نشود. از افراد آشنا و مطمئن نذورات را دریافت کنند.
  4. از ایجاد مزاحمت برای همسایگان، بیماران، مسافران و شهروندان پرهیز به عمل آید تا مبادا به خاطر یک کار مستحب چندین کار حرام مرتکب شویم.
  5. بزرگترها در هیئت ها مدیریت را در دست بگیرند و جوانان عزیز بر احساسات خودشان غلبه کنند تا خدای ناکرده بحث های بی مورد و درگیریهای بی جا پیش نیاید.
  6. از هفته دفاع مقدس و بازگشایی مدارس هم غفلت نورزیم    

 

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*