خطبه ۱۶ بهمن ماه ۹۴

IMG_5299

 

خطبه اول

تقوا در قرآن

رجال لاّ تلهیهم تجاره و لا بیع عن ذکر الله و اقام الصلوه و ایتاء الزّکوه یخافون یوما تتقلّب فیه القلوب و الابصار (نور۳۷) پاکمردانی که هیچ کسب و تجارت آنان را از یاد خدا و به پاداشتن نماز و دادن زکات غافل نگرداند و از روزی که دل و دیده ها در آن روز حیران و مضطرب است ترسان و هراسانند.

مردان خدا کسانی هستند که تجارت و خرید و فروش آنان را از یاد خدا و ارتباط با خالق و خلق باز نمی دارد (یعنی در عین بودن در متن اجتماع از مسائل معنوی غافل نمی شوند)

هم چنین از روز قیامت که دلها و چشم ها زیر ورو می گردند بیمناک می باشد.

هیچ چیز نمی تواند ایشان ار از مبدء و معاد باز دارد(همواره به یاد این دو هستند و این ناشی از تقوای آنان است).

خانواده

(آسیب ها) اعتیاد به مواد موخدّر

این آسیب ، خاصّ یک فرد یا یک خانواده نیست بلکه اگر رواج پیدا کند و شایع شود به جامعه ، آسیب می زند و در سطحی و سیع تر بیشتر به یک امّت و به یک کشور ضرروارد می کند، بنا بر این باید به هوش بود و با اگاهی ویژه به این مقوله نگریست و روشن گری کرد و با این پدیده شوم استمعاری مبارزه نمود. برای درک بهتر و بیشتر این موضوع به توضیحاتی در این مورد میپردازیم

« مفهموم دو واژه»

الف: اعتیاد، این کلمه از عادت گرفته شده است. عادت به چیزی کفته می شود که به آن خو گرفته باشند ، خوی، خصلت، استعداد اکتسابی صدور حرکات با تحمل تاثیراتی معین . البته چنین خلقی ، فطری نیست بلکه اکتسابی است که گاهی از آن به طبیعت دوّم یاد می شود (العباده طبع ثان) عادت، طبیعت دوّم انسان به شمار مِی آید.

ب : مخدّر : این واژه ازتخدیر به معنای بی حسّ کردن و کرخت نمودن است هر چه آدمی را سست کند و اعصاب و اعضای بدن را دچار سستی نماید مخدّر گویند مانند تریاک ،کوکائین، هروئین، شیشه و… که نوعا سبب اعتیاد هم می گردد .

«تقسیم عادات» در یک تقسیم بندی می توان گفت .عادت های متعارف به سه دسته تقسیم می گردد -۱- عادت مثبت و خوب : مثل کار و تلاش، مطالعه، ورزش، عبادت وبندگی، تفکر و تامل، خدمت به مردم  ، سحرخیزی و…

۲- عادت منفی وبد : مثل تنبلی و تن پروری ، پرخوری و پر نوشی، پر حرفی ، عیبجوئی از دیگران ، پی گیری کاری که به او ارتباطی نداردو استفاده از چیزهائی که زیان آور است مانند الکل یا مواد افیونی و…

۳- عادت خنثی: که نه خوب و پسندیده و ممدوح است و ناپسند و مذموم . مثل عادت کردن به چیزهایی خاص و ویژه نظیر لباس خاصی را پوشیدن ، به پاره ای از خوردنی ها و نوشیدنی ها عادت کردن همانند خوردن چای و … بدیهی است کسی که عادت به چیزی پیدا می کند چون فکرش پیوسته درگیر همان چیز خواهد بود کمتر می تواند به غیر آن فکر کند و یا آنرا از خود دور سازد و لذا از برخی دیگر کارها باز می ماند و اگر شیء مورد اعتیاد ،بد و ناروا باشد که انسان را از رسیدن به درجات عالی و موقعیت اجتماعی باز می دارد در حدیث آمده است : غیر مدرک الدّرجات من اطاع العادات : کسی که اعتیاد به امر خاصی دارد نمی تواند به درجاتی عالی نایل گردد (علی (ع)) هم چنین حضرت علی (ع) می فرمایند :العاده علی کل انسان سلطان : عادت در هر انسانی باعث سلطه بر او می گردد (غررالحکم)

نمونه هایی از افراد معتاد به عادتی خاص .

الف :میگویند، مامون خلیفه عبّاسی ، عادت به خوردن گل داشت و هرچه حکیمان و طبیبان او را منع می کردند فایده ای نداشت تا این که یکی به او گفت : سلطان و حاکمی که نتواند جلو خود را بگیرد و این عادت زشت را از خود دور کند به درد سلطانی و پادشاهی نمی خورد !! او از این حرف بر آشفت و با یک تصمیم شجاعانه آنرا ترک کرد.

ب: مولوی در مثنوی آورده است شخصی که به خوردن گل عادت داشت برای خرید قند نزد بقالی رفته بود و او به جای وزنه از یک کلوخی استفاده می کرد. مرد معتاد از غیبت فروشنده استفاده می کرد و مقداری از این گل سفت شده را می خورد و می پنداشت که مشغول ضرر  رساندن به فروشنده است در حالی که نمی دانست که هر چند از وزن گل کم شود از وزن قندش خواهد کاست؟. ح : گویند شخصی برای گرفتن مشک عسل خود را به رودخانه انداخت . به او گفتند آنرا رها کن ، گفت من می خواهم او را رها کنم او رهایم نمی کند!. نگو که خرسی در آب بوده  و خود را به این شکل درآورده بوده ، این تمثیلی برای اعتیاد است.که شخص معتاد اگر هم بخواهد از اعتیادش دست بکشد قادر نخواهد بود.

خطبه دوم

حدیث

الصادق(ع): مرّ رسول الله(ص) علی جماعه فقال علی ما اجتمعتم؟ فقالوا یا رسول الله هذا مجنون یصرع فاجتمعنا علیه فقال: لیس هذا مجنون و لکنّه مبتلی ثم قال: الا اخبرکم بالمجنون حق المجنون؟ قالوا بلی یا رسول الله ثم قال: المتبختر فی مشیه، النّاظر فی عطفیه، المحرّک بمنکبیه، یتمنّی علی الله جنّته و هو یعصیه، الّذی لا یؤمن شرّه و لا یرجی خیره فذلک المجنون و هذا المبتلی.(میزان الحکمه ۸/۳۰۸) رسول خدا برگروهی گذشت که در جائی اجتماع کرده بودند گفتند این دیوانه ای است که بر او جمع شده ایم ، فرمود این دیوانه نیست بلکه مریض است ، می خواهید به شما بگویم دیوانه واقعی کیست ؟ گفتند بله یا رسول الله . فرمود کسی که در راه رفتن تکبر ورزد و به دو پهلوی خو نگاه کند و شانه هایش را حرکت دهد و بهشت خدا را ارزو کند در حالی که نافرمانی او را دارد و دیگران از شرّ او در امان نیستند و خیرش را انتظار ندارند آن دیوانه است. واین شخص بیمار است.

مناسبت ها

  1. روزشمار انقلاب:

روز نوزدهم بهمن ماه، تعدادی از همافران نیروی هوایی ارتش با حضور در محضر رهبر انقلاب و اعلان پیوستن آنان به انقلاب اسلامی، موجی از شادی و امید برای مردم و ناراحتی و ناامیدی رژیم شاهنشاهی را به همراه آورد و درواقع روند پیروزی را سرعت بخشید. با انتشار تصویر این دیدار، ابتدا انکار کردند ولی بعداً پذیرفتند که چنین اتفاقی افتاده است. در پی این رویداد مهم جمعی از نیروهای گارد به محل استراحت همافران یورش بردند که پس از اطلاع مردم و کمک به آنان، پادگان ها بدست مردم افتاد و سلاحها در میان مردم پخش شد و در گیریهای مسلحانه آغاز شد. نیروهای شاهنشاهی که وضع را خطری می دیدند از ساعت۴:۳۰ بعدازظهر روز ۲۱ بهمن را به عنوان حکومت نظامی و منع رفت و آمد اعلان کردند که امام دستور داد کسی به این اخطار توجه نکند و همه در خیابانها بمانند ، با این دستور، توطئه بزرگ دشمن خنثی شد چرا که دشمن می خواست با حکومت نظامی شدن خیابانها مراکز حساسی مثل محل اقامت امام را بمباران کند و با کشتاری عظیم کودتای بزرگ و خونین را شکل دهد که به لطف الهی خنثی شد و درگیرها شدت پیدا کرد تا ۲۲ بهمن که رسماً با فتح رادیو و تلویزیون و مراکز حساس، لحظه پیروزی فرا رسید و انقلاب اسلامی ایران پیروز شد.

  1. رمز تداوم انقلاب:

بنا به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی، حضور مردم، اتکال به خداوند و ساده زیستی مسئولان است که باعث تداوم انقلاب خواهد شد و شرط رسیدن به اهداف انقلاب را حفظ روحیه انقلابی و حضور روح ایمانی می دانند. اگر این ها حاصل شد انقلاب تداوم پیدا می کند چنانکه تا به حال اینگونه بوده است اما اگر خدای ناکرده به هر دلیلی حضور مردم کمرنگ بشود وحدت آنان از میان برود و مسئولان ما در دام تشریفات اسیر بشوند آنوقت است که باید منتظر خدای ناکرده لحظات سخت و دشواری بود. همه تلاش دشمن هم همین است که مردم را نسبت به انقلاب دلسرد کند و ایمان آنان را تضعیف نماید و صف مسئولان را از صف مردم جدا کند و وحدت و انسجام را در جامعه از بین ببرد پس باید به هوش بود تا چنین اتفاقاتی نیفتد. حقیقتاً بنا به گفته دوست و دشمن ، این انقلاب، عظیم ترین و ماندگارترین انقلاب های دنیا است. اگر مقام رهبری مکرر در مکرر هشدار می دهد به مردم و به ویژه به مسئولان و کارگاران نظام که مواظب و مراقب باشند ، به خاطر نگرانی از این موضوع است یعنی تلاش دشمن و خام شدن نیروهای انقلابی.

  1. سخنان حضرت آقا در دو دیدار جداگانه:

الف- در دیدار با دست اندرکاران کنگره شهدای عرصه ورزش با تجلیل از اصل چنین برنامه هایی فرمودند: من هم نمی دانستم در حدود ۵۰۰۰ نفر شهید ورزش کار داریم. هم چنین توصیه کردند تا ارزشهایی که در ورزش اتفاق افتاده را مورد تجلیل قرار دهند چرا که وقتی ورزشکاری حاضر نمی شود با یک صهیونیست هماوردی کند و یا بعد از موفقیت به خاک می افتد و خدا را سجده می کند و یا خانمی که با چادر در جایگاه بلند پیروزی برای دریافت مدال، ظاهر می شود واقعاً ستودنی است. هم چنین ایشان از قول امام یادآور شدند که قهرمان ورزشی ما باید پهلوان باشد.

ب- در دیار با رئیس و اعضای دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مطالب مهمی را یادآور شدند از جمله به اصول و مبانی انقلاب از نگاه امام راحل اشاره داشتند و فرمودند که باید مورد توجه دبیرخانه قرار بگیرد مثل: مردم، استقلال، تدین، مبارزه با استکبار، فلسطین، معشیت مردم و توجه به مستضعفین و رفع فقر همچنین برخورداری از روحیه انقلابی و حزب الّهی را توصیه کردند و در پایان از آقای شمخانی به عنوان یکی از یادگاران دوران دفاع مقدس تجلیل کردند. امید که این رهنمودها هم مثل دیگر رهنمودهای ایشان مورد توجه و عمل مسئولان امر قرار بگیرد.

  1. راهپیمایی ۲۲ بهمن خنثی کننده توطئه های طراحی شده:

در طول یکسال، دشمن برنامه ریزی و توطئه چینی دارد تا بلکه مردم را از انقلاب اسلامی جدا کند. البته گاهی خودی های بدتر از بیگانه هم در این خصوص بی تأثیر نیستند اما به لطف و عنایت الهی، مردم با حضور پرشور و معنی دار خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن، همه توطئه ها را نقش بر آب می کنند ملت ما ثابت کرده که بیدی نیست که از این بادها بلرزد و قرص و محکم ایستاده است و این حضور چند پیام مهم دارد: الف- این انقلاب را مردم به وجود آورده اند و به پایش زحمت کشیدند به طوری که در دو سال قبل از انقلاب حدود ۶۰هزار شهید و یکصدهزار جانباز تقدیم کردند و با تمام وجود از آن پاسداری خواهند نمود.

ب- به همه دشمنان به ویژه آمریکا و نوچه هایش می فهمانند که «ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست   عرض خود می بری و زحمت ما میداری». تو ای آمریکا با همه دشمنی آشکار و پنهانی ات راه به جایی نمی بری ، دیدی که اخیراً در خلیج فارس چگونه تحقیر شدی و تو، ای عربستان سعودی که برای شکست ایران، نفت را مجانی به دشمنان اسلام می دهی دیدی چگونه گرفتار شدی که برای اولین بار در تاریخ سعودی می خواهی قرض بگیری و تو ای اسرائیل و دیگران بدانید ما در صحنه حضور داریم و هرگز تن به ذلت و ضعف و زبونی نخواهیم داد.

ج- یک پیام به مسئولان هم دارد و آن اینکه ما مردم همیشه به وظیفه خود عمل کرده ایم انتظار داریم شما هم وظیفه شناس و وظیفه پرداز باشید، در خدمت مردم باشید. بعضی از شماها حقوق کلانی از جیب این ملت می گیرید به فکر مردم هم باشید به فکر معیشت و کار و ازدواج جوانان هم باشید. با فساد مبارزه کنید، جلو قاچاق را بگیرید که گفتند حدود ۳۰میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور شده است یعنی دو برابر پول نفت یکسال، به راه اندازی و حمایت بنگاههای اقتصادی توجه ویژه ای داشته باشید و در یک کلمه شما هم مردم دار و مردم وار باشید.[ البته از آنها که خادمند و نه خائن همیشه باید تشکر کرد و تشکر می کنیم]. در هر صورت به یاری خدا امسال هم مردم ما در سراسر کشور ثابت خواهند کرد که به انقلاب اسلامی و آرمان شهیدان و راه امام و رهنمودهای مقام رهبری علاقمند و در حمایت از نظام دریغ نمی کنند.

  1. تذکرات پایانی
  1. از دلاور مردان دریادل نیروی دریایی سپاه که از طرف مقام معظم رهبری مدال فتح دریافت کردند بار دیگر تشکر می کنیم و برای همه آنان به ویژه سردار فدوی آرزوی موفقیت داریم.۲- به روان پاک سرلشکر سلیمی که به تعبیر رهبری صدیق و همراه ایشان بودند درود می فرستیم. ۳- نسبت به آنچه شورای نگهبان نظر نهایی خود را اعلان می کند تسلیم هستیم و بر اساس قانون آنرا می پذیریم.

انتخابات، افتخارات، ابتلائات

یکی از پیامدهای دوران انتخابات ، فضاسازی غلط و سیاه نمایی ها است که کاری نادرست و دور از شأن مردم فهیم و انقلابی است مثل اینکه گفته شود در انتخابات آزادی نیست یا انتخابات مهندسی شده است، نظام هر کسی را بخواهد از صندوق در می آورد و امثال اینها که می تواند اثرات نامطلوبی در جامعه داشته باشد و از طرفی دیگر، برخی برای کوبیدن فرد رقیب یا جریان رقیب تلاش می کنند تا همه کارهای انجام گرفته را نادیده یا غلط و نادرست بپندارند و معرفی کنند و زحمات و خدمات انجام گرفته را اصلاً نبینند. این نادرست است!! بله ما هم قبول داریم کمبودهایی بوده و هست، تبعیض هایی بوده و هست، رشوه گیری و رشوه دهی بوده و هست، تبعیض و پارتی بازی بوده و هست، قانون شکنی ها و دلالی بازی ها و فسادهای مالی و اخلاقی بوده و هست نظیر آنچه اخیراً اعلان شد که همین اواخر در حدود ۵۰۰ نفر از کارچاق کن های قوه قضائیه دستگیر شدند و یا گفته اند مجرمان اقتصادی بالای ۱۰۰ میلیون تومان را رسانه ای می کنیم اینها هست اما کارهای خوب و ارزشی و مدیران لایق و متواضع و کاردان هم داشته و داریم. بنابراین نباید سیاه نمایی کرد که گناهی است نابخشودنی. ان شاء الله فضا را به گونه ای مهیا کنیم که مردم در این ۲ انتخاب به خوبی بدرخشند و به وظیفه خودعمل کنند.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*