خطبه ۶ شهریور ۹۴

29148393216570919359

 

خطبه اول

 تقوا در قرآن

« و ما عندکم ینفد و ما عندالله باق و لنجزینّ الّذین صبروا اجرهم باحسن ما کانوا یعلمون»النّحل ۹۶

آنچه پیش شماست تمام می شودو آنچه پیش خداست پایدار است ،و قطعا کسانی را که شکیبایی کردند به بهتر از آنچه عمل  می کردند ، پاداش خواهیم داد.

۱-      آنچه از مقام و پول و عنوان در نزد آدمیان است از میان خواهد رفت.

۲-      و اما آنچه در نزد خدا سپرده شود باقی خواهد ماند و جاودانه می شود.

۳-      صابران پاداش خود را به بهترین وجهی و به شکل (احسن= برتر و بهتر) دریافت می دارند.

۴-      حیف است انسان بدنبال چیزی باشد که همانند حباب بر روی سراب باشد پس می باید به دنبال چیزی بود که اولاً باقی است ثانیاً موجب پاداش برتر خواهد شد که قطعاً تقوا مصداق آن است.

آسیب های خانواده

۱-      آشنا نبودن با وظایف خانوادگی: بی تردید یکی از عوامل ناکامی زن وشوهر در اداره و ادامه زندگی مشترک و دچار اختلاف و درگیری و جدایی و طلاق شدن، همین عدم آگاهی و به تعبیر دیگر جهل و نادانی نسبت به موضوع خانواده است. حضرت علی(ع) می فرماید: العلم اصل کلّ خیر و الجهل اصل کلّ شرّ- اساس همه خیر و سعادت، علم و آگاهی و ریشه همه شر و بدبختی، جهل و نادانی است. و در بیانی دیگر فرموده اند: الجهل بالفضائل من اقبح الرّذائل- نادانی نسبت به ارزشها، خود از زشت ترین پلیدی ها است. یعنی همین که انسان نداند خوبی چیست و خوب ها کدامند خود بدترین و زشت ترین رذائیل به شمار می آید.

امام صادق(ع) فرموده اند: لو أتیت بشابّ لا یتفّقه لأدّبته- اگر جوانی را به نزد من بیاورند که مسائل دینی خود را یاد نگرفته باشد او را تأدیب می کنم. این ها و جز این ها به خوبی نمایانگر اهمیت موضوع آگاهی و خردورزی و زشتی جهل و نادانی و ناآگاهی و وظیفه ناشناسی است.

نکته: اگر دستگاهی یا شخصی بخواهد کسی را برای انجام کارهای یک اداره یا منزل به کار بگیرد -هر چند موقت- سعی می کند به او تذکرات و آموزشهای لازم را بدهد تا مبادا از ناحیه جهل و ناآگاهی، ضربه ای به اداره، کارخانه و یا منزل وارد شود. آیا ورود به عرصه زندگی مشترک و مدیریت خانواده که خشت زیر بنای ساختمان جامعه به شمار می آید، نیاز به آگاهی ندارد؟ آیا نباید همسران جوان را با وظایف خانوادگی آشنا کرد و روش زن داری و شوهر داری را آموخت؟ قطعاً چنین کاری ضروری، لازم، شایسته و بایسته است. درست است که قبل یا در آستانه ازدواج در محل ساختمان بهداشت و درمان کلیاتی توسط مشاوران به زوج جوان عرضه می شود اما این کافی نیست. می بایستی این مهم طی چندین دوره عملیاتی و کاربردی شود و با معرفی کتاب ها و نرم افزارهای مناسب به آنان تداوم یابد تا بتواند راهگشای مشکلات احتمالی آینده و راهنمای زندگی ایده آل باشد. برخی ناشیانه و در وقتی نامناسب با روشی نه چندان معقول می خواهند به طرف مقابل آموزش لازم را بدهند که گاهی عکس خواسته، جواب می دهد.

                               از قضا سرانگبین صفرا فزود        روغن بادام خشکی می نمود

یک نمونه: گویند شخصی در شب اول زندگی خود در حجله عروسی از خانم سؤالات عقیدتی و اخلاقی و شرعی می پرسد چندانکه هرچه جواب می شنود سؤال ها زیادتر و سخت تر می شود. عروس با حالت تعجب و ناراحتی می گوید: ما نفهمیدیم امشب، شب زفاف و عروسی ما است یا شب اول قبر که اینگونه ما را سؤال پیچ می کنند. اینرا می گویند: سرنا را از در گشادش نواختن و به اصطلاح نسنجیده سخن گفتن و بی جا حرف زدن. بله هر سخن جایی و هر نکته مقامی دارد.

در هر صورت باید در وقت خود و در مکان مناسب آموزشهای صحیح خانوادگی به دو طرف داده شود تا زوج جوان بدانند وظیفه شان چیست و چه مسئولیتی دارند. وقتی این مطلب را فهمیدند تلاش می کنند تا:

۱-      خانه را به معنای واقعی محل زندگی قرار دهند نه محل درگیری.

۲-      خانه را مسکن(محل آرامش) سازند نه محبس و زندان.

۳-      خانه را محل مشاوره و همزیستی مسالمت آمیز نه مکان اعمال دیکتاتوری.

۴-      خانه را مرکز تفاهم و تعامل بگردانند نه محل درگیری و تنازع و تقابل.

خطبه دوم

تقوا در حدیث

رسول الله(ص): بینما موسی بن عمران جالس اذا اقبل ابلیس قال له موسی(ع) فاخبرنی بالدنب الذی اذا اذبنه ابن آدم استحوذت علیه؟ فقال: اذا اعجبته نفسه و استکثر عمله و صغر فی عینه ذنبه.( میزان الحکمه۵/۹۲)

هنگامی که موسی در جائی نشسته بود ابلیس به نزد او آمد موسی به او گفت به من بگو چه گناهی است که وقتی فرزند ادم مرتکب شود تو به طور کامل بر او مسلط می شوی . ابلیس گفت هر گاه فرزند ادم راه خود پسندی در پیش گیرد و عمل خود را زیاد شمرد و گناهش در چمش کوچک آید.

۱-      معلوم می شود شیطان همواره در صدد سلطه برانسانهاست ولی گاهی کاملاً مسلط می شود.

۲-      موقع تسلط کامل او عبارت است از: الف- پیدایش خود بزرگ بینی  ب- مغرور شدن به زیادی عمل( یا عمل خود را زیاد دیدن)  ج- کم دیدن و کوچک شمردن گناه. برای رهایی از سلطه او باید بر خلاف او عمل کرد یعنی تواضع داشت و عمل را ناچیز دید و گناه را بزرگ شمرد.

مناسبت ها

  1. شهادت رجایی و باهنر: هشتم شهریور سال ۶۰ با انفجاری مهیب که توسط عامل نفوذی منافقان( کشمیری) در نخست وزیری انجام گرفت رئیس جمهور مکتبی(محمد علی رجایی) و نخست وزیر دانشمند(محمد جواد باهنر) و برخی دیگر از مسئولان مملکتی به شهادت رسیدند. به همین مناسبت همه ساله از اول تا ۸ شهریور را هفته دولت اعلان می کنند تا دولتمردان ما ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دولت در یکسال گذشته، به ارزیابی عملکرد خود هم بپردازند. به فرمایش مقام رهبری، سالروز شهادت این دو عزیز را هفته دولت قرار دادن برای این است که مقامات مسئول با یادکرد آن دو شهید گرانقدر از روش و شیوه کارکردن آنها هم بهره مند گردند چرا که عمل آنها می تواند به عنوان شاخص حکومت اسلامی مورد توجه قرار گیرد.

شهیدان رجایی و باهنر که به قول امام هر دو با هم بودند و با هم به نزد خدا رفتند از خصوصیاتی همانند: ایمان، تعهد، تواضع، خلوص، مردم داری، دوری از تکبر، پرهیز از تشریفات زاید، اسراف گریزی، مبارزه با فساد و عدم استفاده از بیت المال در زندگی شخصی و حافظ استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی، تبعیت از رهبری، احترام به قانون و … برخوردار بودند که امیدواریم دولتمردان، همیشه اینگونه باشند.

  1. روز مبارزه با تروریسم: در تقویم کشور ما، هشتم شهریور به همین عنوان ثبت  شده است .چرا که ایران قربانی تروریسم است و در این راه ۱۷ هزار شهید و حدود ۴هزار جانباز داشته است. منافقان کوردل این تعداد را از مردم عادی و کوچه و بازار گرفته تا شخصیت های علمی، فرهنگی، سیاسی، دینی که یک نمونه اش شهدای هفت تیر بوده و نمونه دیگرش شهیدان ۸ شهریور می باشد. با این که ایران خود زخم خورده ترور و تروریسم است و روزی را به همین نام نامگذاری کرده است دشمنان ایران ما را تروریست و تروریست پرور معرفی می کنند در حالی که رژیم های مستبد و خودکامه ای مثل آمریکا به پرورش و توزیع تروریست ها اشتغال داشته و دارد. طالبان، القاعده، داعش و گروههای دیگر همه مستقیم یا با واسطه سر در آخور آمریکا دارند. آنها هستند که رژیم جعلی اسرائیل را که شاکله و بنیادش را ترور تشکیل داده حمایت کرده و گروههایی مثل مقاومت فلسطین و لبنان و مردم مقاوم ایران را تروریست یا حامی آنها معرفی می کنند و به تعبیر مقام معظم رهبری این از لطیفه های خنده دار روزگار است که آمریکا دم از حقوق بشر و دفاع از آن بزند و دیگران را متهم به نقض حقوق بشر و طرفداری از تروریسم نماید. ما امیدواریم روزی فرار برسد که جهان عاری از خشونت و جنگ و ترور باشد.
  2. رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری: هیأت دولت، امسال هم مثل گذشته به محضر ایشان رسیدند و گزارشی از عملکرد دولت یازدهم را تقدیم کردند و پس از آن ایشان در خطاب به دولت آقای دکتر حسن روحانی مطالبی مهم و راهگشا ایراد فرمودند از جمله:

۱-      تشکر و قدردانی از خدمات دولت به ویژه در خصوص پایان دادن به مذاکرات هسته ای.

۲-      هشدار در مورد جدی گرفتن دشمنی و توطئه دشمنان و اینکه آنان دست از دشمنی بر نمی دارند.

۳-      تذکراتی جدی نسبت به مسائل فرهنگی با این بیان که گاهی من شب ها به خاطر مسائل فرهنگی خواب از چشمان ربوده می شود.

۴-      پرهیز از حاشیه سازی و برهم زدن یکپارچگی مردم( می توان بحث های انحرافی که هر از گاهی از سوی مسئولان شنیده می شود و فضای جامعه را ملتهب می سازد مثل بحث از جایگاه و تضعیف موقعیت شورای نگهبان، را مصداق این حاشیه سازی ها دانست).

۵-      حفظ شتاب علمی کشور و مدیریت عرصه فرهنگ بر مبنای اصول و شعارهای امام و انقلاب.

۶-      و بالاخره بحث اقتصاد مقاومتی و رهنمودهایی برای ایجاد اشتغال برای جوانان و تشکیل ستاد فرماندهی برای این خصوص و رصد کردن فعالیت های اقتصادی.

  1. تذکرات پایانی: الف- ۷ شهریور( ۱۴ ذیقعده) مصادف است با شهادت آیه الله سید محمدباقر حکیم که پس از نماز جمعه در کنار بارگاه امام امیرالمؤمنین توسط دشمنان تشیع ماشین ایشان منفجر شد و تعداد زیادی از مردم شیعه هم به شهادت رسیدند. این اتفاق پس از سقوط صدام و در سال ۱۳۸۲ اتفاق افتاد.

ب- پنجشنبه ۱۲ شهریور به مناسبت شهادت سردار رشید رئیس علی دلواری در مبارزه با انگلیسی ها در بوشهر، به عنوان روز مبارزه با استعمار انگلیس نامگذاری شده است. جالب این که در آستانه چنین روزی سفارت انگلیس مجدداً در ایران بازگشایی می شود و وزیر خارجه اش در تهران حضور می یابد و پس از بازگشت به لندن، حرفهایی می زند که قصد انداختن شکاف بین مسئولان ایران دارد که باید از شیطنت انگلیس همیشه برحذر بود. امام فرمود: آمریکا از شوروی بدتر، شوروی از آمریکا بدتر و انگلیس از هر دو بدتر است.

در خاتمه عرض تشکر و سپاس از همه حضار محترم داریم

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*