خطبه اول
« وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا لَا یَضُرُّکُمْ کَیْدُهُمْ شَیْئًا إِنَّ اللَّهَ بِمَا یَعْمَلُونَ مُحِیطٌ» آل عمران/۱۲۰
از این آیه به خوبی استفاده می شود که دشمن از مؤمنان دست بردار نیست وهمواره درصدد مکر و حیله برای ضرر رساندن به آنها است بنابراین اگر اهل ایمان می خواهند از مکر و حیله زیانبار آنان در امان باشند راهش این است که به دو سلاح(صبر و تقوا) مجهز شوند که اگر چنین شد هیچگاه مکر و حیله آنان کارساز نخواهد بود. بله، این یک رهنمود و وعده راستین الهی است. بیایید ماهم خود را به این دو خصلت بیارائیم تا از مکر و حیله و اذیت و آزار دشمنان مصون باشیم.
سالگرد پیروزی انقلاب
با عرض تبریک چهل و سومین سال پیروزی انقلاب اسلامی به همه فجرآفرینان و به حضار گرامی و نمازگزاران ارجمند و نثار سلام و درود به امام و شهیدان انقلاب و جنگ و سلامت و امنیت وطن و حرم.
اشاره ای کوتاه به عوامل پیروزی و موانع پیشروی انقلاب:
الف- برخی از عوامل مؤثر در شکل گیری و پیروزی انقلاب عبارتند از:
- ایمان و اعتقاد راستین: انگیزه ای مهم و اساسی
- رهبری هوشمندانه امام: مورد تأیید قاطبه مردم انقلابی
- اتحاد و انسجام ملت: تاریخ چنین اتحادی را به یاد ندارد
- ایثار و گذشت و فداکاری: بدون هیچ چشمداشتی فداکاری می کردند
- تعاون و همکاری گسترده: همه با هم همکاری داشتند و تعاون
- اعتقاد به فساد ستیزی: دربار شاه را فساد انگیز و تبهکار می دانستند
- عقیده به عدالت اجتماعی: احساس این بود که تبعیض ها برود و عدالت حاکم شود
- احساس مسئولیت همگانی: هیچ کس خودش را بی مسئولیت نمی دانست.
- میل به استقلال و آزادگی: برای رهایی از وابستگی تلاش می کردند
- توجه به آینده ای روشن: مردم، انقلاب را فجری برای صبح روشن می دانستند
- احیاء ارزشهای دینی: می دیدند ارزشها مرده اند و ضد ارزشها احیا شده اند
- حاکمیت نظام اسلامی: شعار مردم، استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بود.
ب- برخی از موانع پیشروی انقلاب، از این قرارند:
- کینه توزی آمریکای جنایتکار: چه قبل و چه بعد از پیروزی، کینه دار بود.
- جنگ افروزی های منطقه ای: درگیری در گنبد، کردستان و …
- تحمیل جنگ هشت ساله عراق علیه ایران: راستی چه خسارتهای جانی و مالی ببار آورد.
- تحریم های کمر شکن اقتصادی، سیاسی و …، از سال ۵۹ آغاز شده و ادامه یافت.
- طراحی کودتاها(۷کودتای مهم)، یکی از آنها کودتای نوژه بود.
- تحریک اقوام مختلف ایرانی مثل ترک، کرد، بلوچ و … که هنوز هم ادامه دارد.
- خیانت برخی از مسئولان کشوری: مانند آنها که فراری شدند و یا اعدام شدند.
- ترورهای ناجوانمردانه منافقین: و در ادامه ترورهای اسرائیلی.
- دست اندازی به بیت المال مسلمین: در قالب اختلاس، رشوه و …
- واگرایی وابستگی فکری برخی از مسئولین: که در لفظ و عملشان پیداست.
- همگامی اروپایی ها با آمریکا در موضع گیری علیه کشور: مانند آنچه در برجام روی داد.
- بهانه تراشی های دشمنان علیه نظام: مانند بهانه های هسته ای، حقوق بشر.
نکته: با توجه به مطالب گفته شده باید به قول مقام معظم رهبری در میدان جهاد تبیین با قوت و قدرت وارد شد تا مؤلفه های انقلاب آفرینی تقویت شوند و موانع پیشروی آن از سر راه برداشته شوند. با بازگشت به روحیه سابق، نظارت دقیق بر ادارات و مدیران، همدلی و همراهی دولت و ملت و قوه قضائیه و خدمت صادقانه می توان به آینده روشن امیدوار بود.
ج- نیم نگاهی به فجر از سال گذشته تا امسال:
دشمن به ویژه آمریکا خیلی تلاش کرد تا از فشار حداکثری نتیجه مطلوب بگیرد اما به خاطر عدم موفقیت، تبدیل به مهار حداکثری شد یعنی:
- تلاش کردند تا از روی کارآمدن دولت مردمی جلوگیری کنند و با التهاب آفرینی حضور مردم را در انتخابات به ۲۰درصد برسانند.
- با راه انداختن جنگ مذهبی ایران را ودار به جنگ با افغانستان بکنند که موفق نشدند.
- صهیونیست ها با سرمایه گذاری بر روی کومله و دموکرات می خواستند در غرب کشور نامنی ایجاد کنند که سپاه مقر آنها را درهم کوبید.
- در مسئله ارمنستان و آذربایجان تلاش کردند تا تقابل میان ایران و آذربایجان به وجود آید. هوشیاری مسئولان ما مانع از آن شد.
- حملات پی در پی سایبری که خیلی از آنها خنثی شد و مورد اخیر آن در مورد بنزین بود که خواستند آشوب سازی کنند اما نتوانستند.
- التهاب آفرینی در بازار ارز و طلا(رسیدن دلار به ۵۰هزار تومان در دیماه امسال) و افزایش تصنعی بازار مثل رسیدن مرغ به کیلویی ۵۰هزار تومان.
- وارد کردن سلاح به داخل ایران و مواد منفجره را پخش کردن که در این کار هم با موانعی روبرو شدند الحمدلله.
خطبه دوم
حدیث
عن الامام الجواد(ع): مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ، فَإِنْ کانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ کانَ النّاطِقُ یَنْطِقُ عَنْ لِسانِ إِبْلیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ (تحف العقول).
هر که گوش به گفته سخنگویی دهد درواقع او را پرستیده است اگر آن(سخنگو) از خدا بگوید خدا را پرستیده و اگر از شیطان بگوید شیطان را پرستیده است.
بنابراین نباید به هر حرفی گوش داد و دل سپرد اول باید دید گوینده از چه کسی سخن می گوید و چه گوید آنگاه به حرفش گوش سپرد.
مناسبت ها
- سه مناسبت مذهبی ( ولادت امام جواد(ع) در دهم ماه رجب سال ۱۹۵ که به تعبیر امام رضا(ع) پر برکت ترین مولود است، وفات حضرت زینب(س) در ۱۵رجب« پنجشنبه» آینده که پیشاپیش تسلیت عرض می کنیم و بالاخره ولادت مولود کعبه حضرت امام علی(ع) و روز پدر که به همه انسانها و مسلمانان و شیعیان و به ویژه به همه پدران تبریک و شادباش عرض می کنیم.
رسول خدا(ص) در فضایل ایشان فرمودند: اگر همه درختان به قلم و همه آبهای دنیا به مرکّب(جوهر) تبدیل شوند و همه انسانها، نویسنده و همه جنی ها حسابگر گردند ما احصوا فضائل علی بن ابی طالب.
و در بیانی دیگر: اگر خوف این نبود که مردم درباره تو ای علی، چیزهایی بگویند که که نصاری برای عیسای مسیح گفتند چیزهایی از فضایل تو می گفتم که هرکجا قدم می گذاشتی مردم خاک زیر پایت را به عنوان تبرک بردارند و نیز فرمودند: عَلِی قائِدُ الْبَرَرَهِ وَ قاتِلُ الْکَفَرَهِ مَنْصُورٌ مَنْ نَصَرَهُ مَخُذُولٌ مَنْ خَذَلَهُ.
یکی از یادگارهای ارزشمند آن حضرت نهج البلاغه او است که شارح معتزلی آن ابن ابی الحدید میگوید خطبه ۲۲۱ نهج البلاغه را در طول ۵۰ سال بیش از هزار بار خوانده ام و هربار بر خود لرزیده ام و سزاوار است که اهل بلاغت همگی جمع شوند و در پیشگاه با عظمتش به خاک بیفتند و جرد جرداق مسیحی می گوید بیش از ۲۰۰بار نهج ابلاغه را خوانده ام همو که چند جلد کتاب به نام صوت العداله الانسانیه نوشته است.
فضایل امیرالمؤمنین(ع):
- حاکم حسکانی در شواهد التنزیل: هر آیه ای که عنوان إِنَّ اَلَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا اَلصّٰالِحٰاتِ دارد علی(ع) از شریف ترین آن صالحان است و او تنها کسی از اصحاب است که هیچ عتابی از خدا متوجه او نیست.
- ابن عباس: نُزِلَت فی علیٍّ ثلاث مأه آیه (تاریخ دمشق ۴۲/۳۶۴٫
- ذیل آیه: إِنَّ هٰذَا القُرآنَ یَهدی لِلَّتی هِیَ أَقوَمُ آمده است: یَهْدِی إِلَی الْإِمَامِ (کافی۱/۲۱۶)، یَهْدِی إِلَی الْوَلَایَهً( العیاشی۲/۲۸۳).
- پیامبر[: عَلِیٌّ مَعَ القُرآنِ وَ القُرآنُ مَعَ عَلِیٍّ، لَن یَفتَرِقا حَتّى یَرِدا عَلَیَّ الحَوضَ. الجمل و النصره شیخ مفید/۸۱۴٫
- آیه پایانی سوره رعد: وَ مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْکِتاب در شأن اوست.
- از امام باقر(ع) در تفسیر (عَمَّ یَتَساءَلُونَ عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ) پرسیدند فرمود: علی به اصحابش فرمود: أَنَا وَ اللَّهِ النَّبَأُ الْعَظِیمُ الَّذِی اخْتُلِفَ فِی جَمِیعِ الْأُمَمِ بِأَلْسِنَتِهَا وَ اللَّهِ مَا لِلَّهِ نَبَأٌ أَعْظَمُ مِنِّی وَ لَا لِلَّهِ آیَه أَعْظَمُ مِنِّی. (تفسیر فرات کوفی/۵۳۳).
- از امام باقر سوال شد؟ لِمَ سُمِّیَ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ ع قَالَ لِأَنَّهُ یَمِیرُهُمْ الْعِلْمَ أَ مَا سَمِعْتَ فِی کِتَابِ اللَّهِ- وَ نَمِیرُ أَهْلَنا. کافی۱/۴۱۲
- الباقر(ع): إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَهٍ فَقَالَ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَلاَیَهِ عَلِیٍّ ع هِیَ اَلْوَاحِدَهُ اَلَّتِی قَالَ اَللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَهٍ. کافی۱/۴۲۰
اشاره به چند نکته اساسی:
- توصیه مقام معظم رهبری به خواندن نماز جعفر طیار در ایام اعتکاف برای درک فضیلت آن که امسال به خاطر شرایط کرونایی برگزار نمی گردد.
- ü 25بهمن سال ۶۷ امام راحل با اطلاعیه ای حکم ارتداد سلمان رشدی را صادر کرد و تا الان او به قول خودش هر شب کابوس می بیند.
- جنایت اخیر صهیونیست ها در به شهادت رساندن سه نفر از نیروهای مجاهد فلسطینی همزمان شده با جنایت های چند سال گذشته که سید عباس موسوی دیبر کل وقت حزب الله را به شهادت رساند(۲۷بهمن سال ۱۹۹۲) و شیخ راغب حرب را در سال ۱۹۸۴ به شهادت رساند. این خوی وحشی گری اسرائیل هم چنان تداوم دارد و قلدر مأبانه خانه های مردم را ویران می کند و به زور آنها را آواره می کند تا بر ویرانه های خانه های ملکی فلسطینی ها شهرک سازی کند آنوقت در این حالت و وضعیت عده یا از کشورهای عربی و اسلامی با او رابطه سیاسی برقرار می کنند مثل مصر، اردن، امارات، بحرین و شاید در آینده ای نزدیک عده ای دیگر. اما با همه قلدری شان از حزب الله لبنان و اخیراً از انصارالله یمن در ترس و وحشت اند و از ایران بیش از همه می ترسند گرچه توطئه هاشان علیه کشور ما ادامه دارد.
- در پایان تشکر از برپایی مراسم دهه فجر و حضور مردم در راهپیمایی و نماز جمعه امروز.