خطبه ۱۵ آذرماه ۱۳۹۸

خطبه اول

تقوا

« من عمل صالحاً فلنفسه و من اساء فعلیها و ما ربّک بظلّام للعبید» فصلت/۴۶

کسی که کار شایسته انجام دهد، به سود خود اوست و کسی که مرتکب زشتی شود به زیان خود اوست و پرودگارت ستمکار به بندگان نیست.

این یک اصل قرآنی است که هر عملی، عکس العملی  دارد و نتیجه آن به عاملش بر می گردد، چه نیک باشد و چه بد. هرچه کنی به خود کنی        گر همه نیک و بد کنی

وقتی اینگونه شد هیچ کسی نباید به خود اجازه سوء ظن به خدا را بدهد و بگوید چرا چنین یا چرا چنان شد چون خود کرده را تدبیر نیست.

و ما ربک بظلّام للعبید- و هرگز خدای تو هیچ نوع ظلم و ستمی به بندگانش نمی کند. انسانهای متقی چه در لفظ و چه در عمل این حقیقت را پذیرفته اند و لذا چون و چرایی نمی کنند.

سبک زندگی دینی

[معاد/۶۸] اسباب ورود به بهشت: ۱۲- توبه و بازگشت به سوی خدا

بهشت جای پاکان و نیکان است بنابراین افراد خطاکار و گنهکار و بزهکار در آن مکان طاهر و مطهر و ارزشمند جائی ندارند. بله اگر افرادی با نادیده گرفتن حق نفس و حق ربّ و حق مردم، دچار گناه و معصیت شدند و خواستند از عقوبت سخت اینگونه گناهان در امان بمانند خداوند برای آنان راهی قرار داده به نام «توبه و بازگشت به خدا». توبه آب پاکی است بر روی گناه و گنهکار(التّوبه تغسل الذّنوب و تطهّرالعیوب- توبه باعث شستشوی گناهان و پاکیزه شدن عیبهاست). توبه برای همگان زیباست اما برای جوان زیباتر است(التّوبه حسن و لکن فی الشّباب احسن-نهج الفصاحه/۵۷۶). از رسول خدا نقل است که فرمودند: اما علامه التّائب فاربعه، النّصیحته لله فی عمله و ترک الباطل و لزوم الحق و الحرص علی الخیر(تحف/۲۰)- علامت تائب چهار چیز است: عمل خالصانه برای خدا، رها کردن باطل و پایبندی به حق و حریص بودن بر کار خیر.

با اینکه توبه راه بازگشت به سوی خدا است و باعث حفظ حرمت و آبروی انسان است اما به فرموده امیر المؤمنین(ع) گناه نکردن آسان تر از طلب توبه است(کافی۸/۳۸۵)- ترک الذّنب اهون من طلب التّوبه. اگر کسی موفق به توبه واقعی شد بهشتی خواهد شد (الّا اّلذی تاب و آمن و عمل صالحاً فاولئک یدخلون الجنّه و لا یظلمون شیئاً) مریم/۶۰٫ این آیه به دنبال آیه ۵۹ مطرح شده که عذاب الهی را برای کسانی که نماز را ضایع کرده و در جهت پیروی از شهوات قرار دارند حتمی می داند می فرماید: مگر آنکه توبه کنند و ایمان آورند و عمل صالح انجام می دهند که اینگونه افراد وارد بهشت می شوند و هیچ، مورد ظلم و ستم قرار نخواهند گرفت. با در نظر آوردن لطف گسترده خداوند که یکبار توفیق توبه می دهد و بار دیگر رجوع کرده و توبه را می پذیرد اما باید تلاش کرد تا انسان در دام گناه نیفتد زیرا چه بسا انسان توفیق توبه را پیدا نمی کند و بر فرض یافتن توفیق، به خاطر عدم قدرت بر توبه واقعی، موفق به ادای حقوق خدا و خود و خلق نخواهد شد و می میرد و جهنمی می شود پس اولاً ما می توانیم گناه نکنیم و با ارتکاب گناه، توبه کنیم تا اهل بهشت باشیم.

خطبه دوم

حدیث

علی(ع): فاتّقوااالله عبادالله و بادروا آجالکم باعمالکم و ابتاعوا ما یبقی لکم بما یزول عنکم و ترحّلوا فقد جدّ بکم و استعدّوا للموت فقد اظلّکم. بندگان خدا تقوا پیشه کنید و با اعمال نیکو به استقبال اجل بروید با چیزهای فانی شدنی دنیا آن چه که جاویدان می ماند خریداری کنید که برای کوچ کردنتان تلاش می کنند آماده مرگ باشید که به شما سایه افکنده است.

مناسبت ها

  1. وفات کریمه اهلبیت(ع): دهم ربیع الثانی سال ۲۰۱ه.ق فاطمه معصومه که در مسیر مدینه به سمت خراسان بود در ساوه بیمار شد و بنا به اصرار خودشان به قم وارد شدند و در منزل یکی از دوستان اهلبیت(همین مکان دفنشان) جان به جان آفرین تسلیم کردند و قبرشان محل زیارت علاقمندان به اهلبیت بوده و هست. زیارت نامه ایشان را امام هشتم(ع) ابداع فرموده و در آنجا به مقام والای شفاعت او و جایگاه برجسته اش در نزد خداوند اشاره شده است و درواقع سه امام در توصیف مقام زائرانش فرموده اند که اهل بهشت اند. امام صادق(ع)، امام رضا و امام جواد(ع).

این وفات مظلومانه را به همگان تسلیت عرض می کنیم.

  1. ۱۶آذر روز دانشجو: چهارماه پس از کودتای ۲۸مرداد سال ۱۳۳۲ که نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا به دانشگاه تهران آمد و دانشجویان در مقام اعتراض برآمدند و سه تن از آنان کشته شدند همه ساله قبل از انقلاب و پس از انقلاب این روز گرامی داشته شده و می شود و پس از انقلاب در تاریخ و تقویم کشور به عنوان روز دانشجو ثبت شد و در این خصوص به دو سخن از امامین انقلاب اشاره می کنیم:

امام: کلید سعادت یک کشور در دست معلم و دانشجو است اگر دانشگاه فاسد بشود یکی کشور فاسد می شود.

رهبری: جنبش دانشجویی، ضد استکبار و ضد سلطه و ضد استبداد و عدالت خواه است. شروع این حرکت یا مقطع شناخته شده ی این حرکت، همین ۱۶آذر است.

ما این روز را به همگان به ویژه دانشجویان عزیز تبریک گفته و برای آنان که در مسیر علم آموزی هستند و قصد خدمت به جامعه را دارند آرزوی توفیق و سلامتی داریم.

  1. تلاش ادامه دار دشمنان این نظام: هرچند در این ۴دهه گذشته، دشمنان تلاش فراوانی کرده اند تا نظام را ساقط کنند و تا به حال هم موفق نشده اند اما دست بردار نبوده و نیستند. نمونه اش همین اتفاقات اخیر که واقعاً خسارت بار بود و برای مردم ایجاد زحمت کرد و نظام را دچار مشکل موقت کرد. پشتیبانی هایی که از این نوع حرکت ها از سوی دشمنان صورت می پذیرد چه پولی و چه تبلیغی و چه روانی همه و همه نشان یک توطئه حساب شده است. حمایت صریح ترامپ و برخی از دولتمردان از شورشیان و اشرار و پخش و نشر آمارهای دروغین و تحریک آمیز از شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی، همه و همه نشان دهنده برنامه از پیش طراحی شده است. ما امیدواریم مسئولان محترم کشور با تدبیر بیشتر و دوراندیش افزوده تر در طراحی و ارائه و اجرای برنامه هایشان همراه باشند تا بهانه بدست دشمن نیفتد و مردم و حمایت آنان را پشت سر خود داشته باشند و همانگونه که رهبری فرمودند مواظب باشند تا مردم ما آسیبی از گرانی ها و فشارهای سنگین اقتصادی نبینند و در عین حال همه هوشیار باشند تا بار دیگر این مارهای هفت سر اقتصادی و سیاسی و زخم خورده باعث رنج و آزار مردم بشوند و فضای مجازی را هم کنترل و رصد کنند و کاملاً نسبت به این مسئله هوشیار باشند.
  2. تذکرات پایانی:
  • حالا که برنامه انتخابات کلید خورده همگان سعی کنند تا هرچه بیشتر زمینه حضور حداکثری برای دوم اسفند فراهم شود که این خود یک پشتیبانی بزرگی برای نظام و کشور خواهد بود و از کاری که موجب دلسردی مردم خواهد شد جداً بپرهیزند.
  • گرامی می داریم یاد و نام شهیدان بزرگوار: آیت الله سید عبدالحسین دستغیب که در ۲۰آذر سال ۶۰ توسط منافقین در حین رفتن به نماز جمعه شیراز به شهادت رسید و نیز یاد و نام سرتیب خلبان احمد کشوری را که در ۱۸ آذر سال ۵۹ که پس از رشادت هایش در جنگ تحمیلی به شهادت رسید و نیز یاد می کنیم از رحلت آیت الله العظمی گلپایگانی زعیم حوزه علمیه قم که در ۱۸ آذر سال ۷۲ به لقاءالله پیوست.
  • به هیأت های اجرائی و نظارت توصیه می کنیم از آغاز تا انجام انتخابات، امانتداری و صداقت و مسئولیت پذیری خود را به اثبات برسانند و در کمال بی طرفی به بررسی صلاحیت ها و برگزاری انتخابات بپردازند و نتیجه را هرچه و هرکه بود اعلان کنند و همگان هم بپذیرند تا ما جامعه ای داشته باشیم پرشور و نشاط، در پرتو انتخابات و به دور از هرگونه تنشی و التهابات. انشاءالله

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*