فرماندار اردستان گفت: بزرگترین معضل فرهنگی که در بخش اشتغال با آن مواجه هستیم این است که سرمایه گذاران و نخبگان منطقه تمایل به خدمت به شهرستان خود ندارند. |
به گزارش خبرنگار اسونیا، «حمیدرضا تأملی» در نشست خبری به مناسبت روز فرهنگ عمومی در دفتر امام جمعه اردستان اظهار کرد: متاسفانه نگاهی که در جامعه به موضوع فرهنگ عمومی می شود بسیار سطحی است. امروز باید توجه کرد که زیربنای هر توسعه ای موضوعات فرهنگی است و به همان مقدار می تواند در جامعه موثر باشد.
فرماندار اردستان با بیان اینکه اگر هر مقدار در موضوعات فیزیکی قوی باشیم تا زمانی که موضوع فرهنگی جامعه را برطرف نکنیم، تأثیر خود را نمی گذارد، افزود: بسیاری از موضوعات فرهنگی از جوامع گذشته به یادگار مانده است. البته مؤلفه های اقتصادی می تواند منجر به پیشرفت فرهنگ در آن جامعه شود.
وی با اشاره به موضوعات و مشکلاتی که در سطح شهرستان اردستان درگیر موضوعات فرهنگی است، گفت: یکی از مهمترین موضوعات شهرستان اردستان توسعه اقتصادی است که به آن اندازه در منطقه ما نتوانسته رشد کند. خیلی افراد این موضوعات را ربط می دهند به مسئولان که قدرت در دستشان بوده که باید بگوییم همه آن هم ربطی به مسئولان ندارد و خود مردم بیشتر از مسئولان می توانند تأثیر گذار باشند.
تأملی با اشاره به تأثیر فرهنگ در اشتغال جامعه گفت: یکی از مشکلاتی که در بخش اشتغال شهرستان وجود دارد عدم فرهنگ در کار است. امروز شاید بزرگترین معضل فرهنگی که در بخش اشتغال با آن مواجه هستیم این است که نخبگان و سرمایه گذاران بومی منطقه به هیچ وجه تمایل به خدمت به شهرستان خود ندارند.
وی تصریح کرد : اگر می خواهیم در حوزه فرهنگ تغییر ایجاد کنیم باید موضوعات آموزشی را جدی بگیریم و در بخش های مختلف موضوعاتی مانند خانواده، کودکان، بانوان، سلامت و… و اگر شهرداری در این میان فرهنگسراها را احداث کنند اتفاقات مثبی در حوزه فرهنگی رخ می دهد.
لزوم اهمیت به فرهنگ مصرف در خانواده ها
حجت الاسلام دهشیری با بیان اینکه آنچه امروز باید خانواده به عنوان فرهنگ عمومی بر آن توجه کنند، فرهنگ مصرف است، گفت: بزرگان دین و کشور ما بر صرفه جویی و درست مصرف کردند تأکید داشتند اما متاسفانه در زندگی روزمره بسیار زیاد اسراف می کنیم.
امام جمعه اردستان و رئیس شورای فرهنگ عمومی این شهرستان با بیان اینکه آنچه امروز باید خانواده به عنوان فرهنگ عمومی بر آن توجه کنند، فرهنگ مصرف است، گفت: بزرگان دین و کشور ما بر صرفه جویی و درست مصرف کردند تأکید داشتند اما متاسفانه در زندگی روزمره بسیار زیاد اسراف می کنیم و توجه نداریم که اسراف که شد هم ظلم به جامعه هم به آیندگان و هم به خودمان کردیم بنابراین باید به این موضوع توجه بیشتر داشته باشیم.
وی با اشاره به تأثیر فرهنگ عمومی در جامعه اضافه کرد: بسیای از معضلات و موضوعاتی که در جامعه وجود دارد اگر به صورت فرهنگ در بیاید دیگر ناهنجاری در جامعه نخواهیم داشت.
۸۰ درصد مصوبات شورای عمومی اردستان اجرا شده است
همچنین رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان در این نشست گفت: آیین نامه شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۳۸۵ به شهرستان اردستان ابلاغ شده و در همان سال این شورا در این منطقه تشکیل شد.
«فضل الله بصیرت» گفت: در این مدت تعداد ۶۶ جلسه برگزار شده که ۲۶۹ مصوبه داشتیم که در موضوعات مختلفی از جمله فضای مجازی، عفاف و حجاب، آسیب های اجتماعی، سبک زندگی، اصناف و مساجد و… بوده است.
وی با اشاره به تعداد ۲۶۹ مصوبه شورای فرهنگ عمومی افزود: ۸۰ درصد مصوبات اجرا شده است ولی بسیاری از آن سطحی بوده و از آنجایی که تأثیر کار فرهنگی چندین سال زمان می برد تعدادی از آن آنگونه که باید تاثیر گذاری خود را هنوز نشان نداده است.
./خبرنگار وانتشار دهنده مرتضی عسگری