خطبه اول
تقوا
« و استعینوا بالصّبر و الصّلاه و انّها لکبیره الّا علی الخاشعین»بقره/۴۵
از صبر و نماز[ برای حل مشکلات خود و پاک ماندن از آلودگی ها و رسیدن به رحمت حق] کمک بخواهید و بی تردید این کار جز بر کسانی که در برابر حق قلبی فروتن دارند دشوار و گران است.
در این آیه به دو چیز فرمان داده شده یکی کمک گرفتن از صبر و شکیبایی و دیگری نماز. درواقع این دو می توانند دو عامل نیرومندی برای انسان باشند تا در رفع مشکلات خود از آنها کمک بگیرد. صبر ابزاری نیرومند برای موفقیت انسان است و نماز نیرو دهنده انسان است البته در پایان فرموده است که اقامه نماز به معنای واقعی آن امری دشوار و سنگین و بزرگ است مگر برای افرادی که اهل خشوع و فروتنی هستند. بکوشیم تا از این دو اهرم قوی در زندگی بهره بگیریم.
سبک زندگی دینی/۱۱۸
[معاد/۶۰] اسباب ورود به بهشت: ۲- تقوا و خویشتن داریدر آیات فراوانی روی این دو موضوع تکیه شده است از جمله(جنّات عدن… تلک الجنّه الّتی نورث من عبادنا من کان تقیاًّ- این همان بهشتی است که ما به ارث به بندگان خود می بخشیم)مریم/۶۳
چند نکته در این بخش از آیه جلب توجه می کند: ۱- از کلمه «تلک» که اشاره به دور است به منزله ی عالی و موفقیت برجسته بهشت، استفاده می شود. ۲- از تعبیر به «ارث» می فهیم که عمل انسان متّقی هر اندازه که با اهمیت باشد و سزاوار بودن او برای بهشتی شدن هموار سازد اما گویا بهشت برای او، جز تفضّل الهی چیز دیگری نیست، چون کلمه ارث معمولا در موردی به کار می رود که طرف مالک ملکی شود که برای آن زحمتی نکشیده و برای او آسان بدست آمده است و جالب است بدانیم که چیزی که توسط ارث به انسان میرسد هرگز قابل فسخ و اقاله نیست. نکته قابل توجه اینکه در حدیث رسول خدا(ص) آمده است: ما من احد الا و له منزل فی الجنّه و منزل فی النّار فامّا الکافر فیرث المؤمن منزله فی النّار و المؤمن یرث الکافر منزله من الجنّه(نور الثقلین۲/۳۱). آری مؤمن منزل کافر را در بهشت به ارث می برد.
۳- احسان و نیکوکاری: در آیه ۵۸ سوره مائده در توصیف گروهی از علمای مسیحی آمده است که: تری اعینهم تفیض من الدّمع ممّا عرفوا الحقّ( آنان را می بینی که به خاطر شناختی که از حق پیدا کرده اند به پهنای صورت اشک می ریزند) فاثابهم الله بما قالوا جنّات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها و ذلک جزاء المحسنین( خداوند در مقابل حالات و گفته های آنان، بهشت جاویدان را نصیبشان کرد و این به خاطر احسان آنان بود که به عنوان پاداش برایشان در نظر گرفته شده است). احسان، معنای لطیف و دقیقی دارد و در بعضی از روایات از آن به عبادت، تعبیر شده است. عبادت توأم با یقین کامل و احساس مراقبت پروردگار در همه حال. از پیامبر اکرم(ص) در مورد احسان پرسیدند، فرمود: ان تعبدالله کانّک تراه فان لم تکن تراه فانّه یراک(نور الثقلین۱/۵۵۳)- احسان عبارت است از اینکه تو به گونه ای خدا را عبادت کنی که گویا او را می بینی، و اگر تو او را نمی بینی او تو را می بیند. جالب اینکه در سوره یوسف هم از ایشان به عنوان یکی از محسنین یاد کرده و فرموده است: و کذلک نجزی المحسنین. آری پاداش محسن، بهشت است.
خطبه دوم
حدیث
الامام زین العابدین(ع): انّ الله یحبّ کلّ قلب حزین و یحبّ کلّ عبد شکور.
خداوند تمام قلب های محزون را دوست دارد و تمام بندگان سپاسگزار را دوست می دارد.
حزن و اندوه ناشی از توجه به ضعف و نقص و خطا و گناه، پسندیده است چنانکه شکرگزاری انسان نیز مطلوب است.
مناسبت ها
- رهنمودهای مقام معظم رهبری: الف- در دیدار با موکب داران عراقی که بیان تشکرآمیزی از مهمان نوازی اسلامی و عربی عراقی ها داشتند و اربعین را یک حرکت عظیم و بیمانند توصیف کردند.
ب- در جمع طلاب و فضلای درس خارج فقه در خصوص مذاکره با آمریکا قاطعانه هرگونه گفتگو با مقامات آمریکایی را چه در نیویورک و چه در غیر آن در هر سطحی را رد کردند و فرمودند :همانگونه که رئیس جمهور محترم و وزیر خارجه و سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرده اند ما هیچ نوع مذاکره ای با آمریکا نخواهیم داشت مگر که توبه کند و به برجام برگردد مثل سایر کشورها در آن جمع. البته گفتگو ممکن نیست چرا که منظور آنها از مذاکره تحمیل شرایط و خواسته هایشان به ایران است که این دیگر مذاکره نخواهد بود.
- در آستانه دو رویداد مهم: الف- بازگشایی مدارس و آغاز فعالیت فعالیت های علمی که به همه دست اندرکاران تعلیم و تربیت و فرهنگیان و دانش آموزان و دانشگاهیان آنرا تبریک می گوئیم و آرزوی موفقیت داریم. برای اهمیت دادن به این موضوع جلسه شورای منطقه ای و شورای اداری در این خصوص تشکیل شد که جای سپاس و قدردانی را دارد. ب- هفته دفاع مقدس ۳۱ شهریور ۵۹ رسماً به دستور صدام و شلیک گلوله توپ، جنگ تجاوزگرانه صدامیان با حمایت ابرقدرت ها و کشورهای سلطه گر منطقه علیه ما آغاز شد که ۸سال به طول انجامید و خسارت های مادی و معنوی فراوانی بر جای گذاشت که ان شاالله در هفته آینده به برخی از دستاوردهای عظیم دفاع مقدس اشاره خواهیم کرد و در اینجا فقط به عنوان اشاره به ذکر دو سخن از دو رهبر می پردازیم: امام- جنگ تحمیلی نشان داد که ابرقدرت ها از اسلام می ترسند. مقام معظم رهبری- هدف دشمن از جنگ تحمیلی مقابله با حاکمیت اسلام و امام بزرگوار بود. به روان پاک همه شهیدان درود می فرستیم و برای جانبازان شفای عاجل و آزادگان سلامتی کامل آرزومندیم.
- قدرت نمایی انصارالله یمن: در شنبه ای که گذشت انصارالله با هدف قرار دادن بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه عربستان( ارامکو) توانست صادرات نفت عربستان را به نصف برساند و میلیاردها دلار خسارت وارد کند و نیمی از فعالیت های نفتی پانصد میلیارد دلاری را به تعطیلی بکشاند که البته آمریکایی ها برای حفظ آبروی خودشان ایران را متهم به حمله کردند و عربستان هم تکرار کرد ولی راه به جایی نبردند و هیچ دلیلی ارائه نکردند. انصارالله یمن پذیرفت که این حمله توسط خود آنان انجام گرفته است و تلاش آمریکا برای محکومیت ایران در شورای امنیت ناکام ماند. امروز واقعاً او درمانده است چون می بیند با فروش میلیاردها سلاح و این همه پشتیبانی پنهان و آشکار نتوانسته جلو حمله پهبادی را به .پالایشگاه۵۰۰ میلیارد دلاری بگیرد. آنها امروز فهمیده اند که جبهه مقاومت ارتباطشان را با ایران قوی تر کرده اند مثل حضور مقتدی صدر در بیت رهبری، آمدن گروهی از انصارالله به ایران و دیدار با رهبری، آمدن جعی از حماس و خدمت آقا رسیدن آنها و حمایت حزب الله لبنان از مواضع رهبری، این ها همه باعث شده تا توطئه های دشمنان بیشتر رنگ ببازد.
- تذکرات پایانی: الف- شهادت امام سجاد(ع) در ۲۵ محرم ۹۵ تسلیت باد. ب- همسویی کانادا با آمریکا در راهزنی اقتصادی علیه ایران و مصادره غیر قانونی اموال کشورمان را محکوم می کنیم و از اعلان مقابله به مثل قوه قضائیه حمایت می نمائیم. ج- در این هفته روز صنعت گردشگری را داریم که امیدواریم جاهای دیدنی مورد حفاظت قرار گیرند مثل مسجد جامع و دوربین های خریداری شده نصب گردند تا اینگونه مراکز صحیح باقی بمانند. د- اقدام برخی از مسئولان را در شهید زدایی در تهران محکوم می کنیم و از همگان می خواهیم تا نام و یاد شهید را هرچه بیشتر گرامی بدارند و به شهرداری تذکر می دهیم جایگاه عکس شهیدان را که تاریک شده است روشن نگه دارند.