خطبه ۵ بهمن ماه ۹۷

خطبه اول

تقوا

« و له ما فی السّموات و الارض و له الدّین واصباً افغیرالله تتّقون» نحل/۵۲

آنچه در آسمان ها و زمین است، فقط در سیطره مالکیت و فرمانروایی اوست، و نیز دین ثابت و پایدار مخصوص اوست؛ آیا از غیر او پروا می کنید؟

در این آیه گفته شده همه آنچه در آسمانها و زمین است متعلق به خداوند است و نیز دین پایدار هم از آن اوست پس سزاوار است که از او حریم بگیرید و از مخالفت با فرمان او بپرهیزید پس چرا می خواهید دیگری غیر از او را در نظر آورید و نسبت به او پرهیزگار باشید(افغیرالله تتّقون)، آری باید تنها از خدا ترسید و بس.

سبک زندگی دینی/۱۰۷

[معاد/۴۹] نامه اعمال

۵- دریافت کنندگان اعمال: هرچند خدای متعال، خود حاضر و ناظر است و نسبت به تمامی اعمال وحتی نیت های همگان آگاه است ولی آنگونه که از آیات قرآن بر می آید او خود ،کسانی را مأموریت داده تا هم اعمال انسان را رصد کنند و دریافت نمایند و نیز آنها را بنویسند. به عنوان نمونه به دو مورد اشاره می کنیم:

الف- اذ یتلقّی المتلقّیان عن الیمین و عن الشّمال قعید ما یلفظ من قول الا لدیه رقیب عتید(ق/۱۸-۱۷)- و به یاد بیاورید هنگامی که دو فرشته راست و چپ که ملازم انسان هستند اعمال او را دریافت می دارند هیچ سخنی را انسان تلفظ نمی کند مگر اینکه نزد آن مراقبی آماده برای انجام مأموریت است.

بنا به گفته لغت شناسان، رقیب به معنای مراقب و مواظب و عتید به معنای آماده است. برخی گویند این دو، صفت هایی برای هر یک از فرشتگان مأمور دریافت اعمال است و بعضی گویند این ها هر کدام صفتی برای هر یک فرشته است. یعنی رقیب صفت ملکی است که اعمال خوب را دریافت می کند و عتید فرشته ای است که اعمال بد را دریافت می دارد. اینان به قدری دقیق عمل می کنند که حتی غافل از یک سخن انسان هم نیستند.

ب- انّ علیکم لحافظین، کراماً کاتبین، یعلمون ما تفعلون(انفطار/۱۲-۱۰)- در این آیات آمده است که بدون تردید حافظان و نگهبانان من بر شما گمارده شده اند که بزرگوارند و نویسنده(اعمال) آنچه را انجام می دهید می دانند. درواقع چهار خصوصیت دارند: ۱- حافظ و نگهبان اند. ۲- بزرگوارند. ۳- نویسنده اند. ۴- نسبت به عملکردها آگاهی دارند. بزرگواری آنان از این جهت است که اعمال خوب را بلافاصله و با پاداشی ده برابر می نویسند و در نگارش اعمال بد ،تا چند ساعتی دست نگه می دارند تا بلکه عامل، توبه کند .اگر توبه نکرد می نویسند. گاه نیز گفته شده که اعمال بد را که می برند با الهام از ستّارالعیوب بودن خداوند آنرا برای دیگر فرشتگان افشا نمی کنند. آری این فرشتگان دقیقاً مراقب و مواظب اعمال همگان اند و هیچ چیز را از قلم نمی اندازند و همه چیز را ثبت و ضبط می کنند و نسبت به عملکردها آگاهند. گفته شده مأموران ثبت اعمال در هنگام طلوع فجر، جا به جا شده و به اصطلاح شیفت عوض می کنند و در نتیجه کارهای خوب ما را هر دو گروه دو نفری ثبت می کنند هم آنها که ازقبل بوده اند هم آنها که جدیداً آمده اند و نیز گفته شده این مأموران دیگر بر نمی گردند همواره کاتبان و شاهدان اعمال انسان ها در حال عوض شدن اند پس باید دقت کرد و دید چه تعداد از فرشتگان بر کارهای ما آگاهی دارند.!

خطبه دوم

حدیث

حضرت فاطمه(ع) می گوید از پدرم پرسیدم در مورد زنان و مردانی که نسبت به نمازشان سهل انگاری می کنند که ایشان فرمود: خداوند آنها را به ۱۵ بلا مبتلا می گرداند: ۱- یرفع البرکه من عمره- برکت را از عمرش می گیرد. ۲- و یرفع الله البرکه من رزقه- برکت را از رزق و روزی اش می گیرد. ۳- و یمحوالله عز وجل سیماءالصالحین من وجهه- خداوند سیمای صالحان را از چهره اش محو می کند. ۴- و کلّ عمل یعمله لا یوجرعلیه- هرکاری که بکند بدون پاداش خواهد ماند.

مناسبت ها

  1. توصیه های رهبری به مسئولان و محققان پژوهکده علوم شناختی:
  • عقب ماندگی از دانش های جدید، ذلیل شدن و استعمار از جانب قدرت ها را به دنبال خواهد داشت.
  • شتاب علمی کشور نباید کاهش یابد ویا متوقف شود بلکه باید تقویت گردد.
  • برای پیشرفت علمی، از شاگردی کردن ننگمان نمی آید بلکه از همیشه شاگرد ماندن ننگمان می آید. هیچگاه به برنامه های غربی ها اعتماد نکنید.

امیدواریم این توصیه علمی را در کنار توصیه های ایشان در خصوص مسائل اقتصادی و مقابله با جنگ دشمن در این خصوص از یادها نرود آنجا که فرمودند:

  • مراقب باشید در دام اشرافیت و رفتارهای طاغوتی گرفتار نشوید و همواره به سمت الگوی رفتاری و مدیریتی امیرمؤمنان حرکت کنید.

ایشان مسئولان را به ۷ مورد توصیه کردند: ۱- تهیه نقشه راه اقتصاد با ثبات برای کشور. ۲- تقویت بخش خصوصی. ۳- ضرورت برخورد قاطع با متخلفان. ۴- اشراف و اعمال قدرت دولت به مبارزات مالی برای جلوگیری از عملیات مخرب مثل قاچاق و پول شوییی. ۵- جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی. ۶- مبارزه واقعی با فساد. ۷- و حرف زدن رو در روی مسئولان با مردم و بیان شرایط .

امیدواریم به این رهنودها توجه ویژه ای صورت پذیرد.

  1. روزشمار انقلاب و دستاوردهای آن:

الف- ایجاد تب و تاب برای استقبال از امام و وجدیت های بختیار در خصوص باز شدن فرودگاهها ونقل سخن امام که اگر بختیار استعفا ندهد او را نمیپذیرم و تحصن علما در دانشگاه تهران در اعتراض به جلوگیری از ورود امام و مصاحبه های امام در حومه پاریس که در اولین فرصت به ایران خواهم آمد و سرانجام تشکر امام از دولت و مردم فرانسه و عذرخواهی از زحمات ایجاد شده برای مردم نوفل لوشاتو و آماده شدم مردم برای پذیرش امام در جمع خودشان.

ب- دستاوردهای انقلاب اسلامی در طول چهل سال واقعاً چشمگیر و فراوان بوده است یکی از آنها استقلال سیاسی بوده است واقعاً مردم و مسئولان آن دوران از خود اراده ای نداشته و در تصمیم گیری برای سرنوشت شان هیچ نقشی نداشتند. سفارت آمریکا و انگلیس، به تعیین نمایندگان مجلس و وزرا و مسئولان اجرایی می پرداختند. ملاقات منظم این دو سفیر(آمریکا و انگلیس) با شاه و ارائه لیست افراد به او و دستور اجرایی شدن آن جزء برنامه های روتین آنها بود و شاه هم بدون هیچ اظهار نظری به اعمال نظر آنان می پرداخت و در این زمینه هیچ اختیاری نداشت اما با پیروزی انقلاب مردم استقلال پیدا کردند.

  1. تذکرات پایانی:
  • دو اتفاق تاریخی در ۶ بهمن: الف- رفراندوم شاه برای انقلاب سفید که با تحریم علما و مردم مواجه شد در سال ۴۱٫ ب- دفاع مردم آمل در ۶ بهمن سال ۶۰ از شهر خود که مورد آماج حمله کمونیست ها واقع شده بود و تبدیل آن به شهر هزار سنگر.
  • رسوایی هرچه بیشتر آمریکا در خصوص حقوق بشر که با دستگیری و زندانی کردن انم مرضیه هاشمی برای چندمین بار برملا شد. برخورد با او که رنگین پوست مسلمان طرفدار ایران است نشان داد که آنها با انسانیت و اسلامیت و انقلابی گری مشکل دارند.
  • فروپاشی نظام سرمایه داری در آمریکا از درون با کارها و دستاوردهای ترامپ: این مسئله هرچه بیشتر آشکار تر شده است. او در آستانه استیضاح قرار دارد و حزب دموکرات در کنگره که اکثریت پیدا کرده و حزب جمهوری خواه از او دلخورند و احتمالاً نخواهند گذاشت چهار ساله اش به پایان رسد. آمریکا در سال گذشته شاهد قتل ۴۰هزار نفر از شهروندان بوده که با سلاح گرم کشته شده اند و حاضر نیستند حمل سلاح گرم را متوقف کنند.
  • بسیار به جاست اگر مسئولان کشوری و استانی و شهرستانی عزمشان را جزم برای خدمت کنند و از حاشیه سازی بپرهیزند و تا آنجا که توان دارند در رفع مشکلات مردم بکوشند و مردم را یاری دهند با این امکاناتی که در دست دارند و رسانه ها هم به طرح موضوعات لازم بپردازند.

 

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*