خطبه ۴ آبان ماه ۹۷

خطبه اول

تقوا

« من عمل صالحاً فلنفسه و من اساء فعلیها ثم الی ربّکم ترجعون» جاثیه/۱۵

هرکس کار شایسته ای انجام دهد به سوی خود اوست و هرکس مرتکب بدی شود به زیان خود اوست سپس به سوی پروردگارتان بازگردانده می شوید.

هر عملی ،عکس العملی دارد که مستقیم به عاملش بر می گردد. اگر عمل خوب باشد آثار و نتایج و پیامد آن متوجه صاحبش می شود و اگر بد باشد بازهم متوجه عاملش می گردد و همگی به سوی خدا باز گردانده می شوند و به پاداش و یا کیفر عمل خود خواهند رسید. پس خوشا به حال کسانی که با برخورداری از حالت تقوا، عمل آنها مقبول است و خودشان هم رستگارند. بکوشیم ما هم متقی و دارای عمل صالح باشیم.

سبک زندگی دینی/۹۶

[معاد/۳۸] اسامی و اوصاف قیامت ۶- یوم الخروج

وقتی برای بار دوم در صور دمیده می شود مردگان همه از قبرهایشان به پا می خیزند و از آنجا برای حضور در عرصه محشر، خارج می شوند بدین جهت آنرا «یوم الخروج» می گویند. این تعبیر تنها در یک آیه از قرآن آمده است(ق/۴۲) ذلک یوم الخروج- آری در روز قیامت همگان، از مرگ به حیات و از عالم برزخ به عالم آخرت و از درون به برون و از پنهان به آشکار خارج می شوند. پیام قرآن۵/۵۶

در قرآن کریم به بعضی از حالات این خروج اشاره شده است مانند: یوم یخرجون من الاجداث سراعاً کانّهم الی نصب یوفضون(معارج/۴۳)- روز موعود همان روزی است که از قبرها به سرعت خارج می شوند گویی به سوی بتهایشان می دوند. این تعبیر نشان دهنده این است که حوادث قیامت در آغاز کار با سرعت فوق العاده ای انجام می گیرد و در ضمن، طعنه ای است به بت پرستان که بخش مهمی از زندگی خود را در پرستش بت ها سپری کرده اند و شتابان به سوی آنها برای عبادت رفته اند. در هر صورت این خروج به صورت عادی نیست بلکه با شتاب همراه است.

و در سوره قمر آیه ۷ می خوانیم: خشّعاً ابصارهم یخرجون من الاجداث کانّهم جراد منتشر- آنان در حالی که چشم هایشان از شدت وحشت به زیر افتاده همچون ملخهای پراکنده از قبرها خارج می شوند. این هم یک تعبیر عجیب و تکان دهنده ای است. اشاره دارد به ترس و وحشت فراگیر که در آن لحظه دامن گیر افراد می شود به طوری که این ترس از نگاههای فروهشته آنان می توان دید و حس کرد، به گونه ای که همانند ملخ هایی که وقتی از یک مزرعه مثلاً به یکباره بلند می شود هر کدام را می بینی که به سمتی می روند و آهنگ خاصی بر حرکت و جهت حرکت آنان دیده نمی شود یک دسته سوی چپ، عده ای به راست، جمعی از آنها به بالا و تعدادی به سمت دیگر متوجه اند. آری انسانها اینگونه از قبرها خارج می شوند.

۷- یوم الحسره: حسرت یعنی اندوه و تأسف خوردن. در قیامت همگان دچار این حالت جانکاه هستند چه بدکاران و چه نیکوکاران، بر این اساس قیامت را روز حسرت خوانده اند. اصل حسرت به معنای آشکار شدن است(حسرت عن الذراع) یعنی آستین بالا زدم و دست خود را ظاهر کردم. در قیامت هم شخص وقتی می بیند پرده ها کنار رفته و همه چیز آشکار شده او هم دچار حسرت می شود. این مطلب با این عنوان تنها یک بار در قرآن به کار رفته است(مریم/۳۹) و انذرهم یوم الحسره اذقضی الامر و هم فی غفله لا یؤمنون- آنها را از روز حسرت بترسان روزی که همه چیز پایان می یابد و حکم نهایی صادر می شود و این در حالی است که آنها هنوز در غفلتند و ایمان نمی آورند. گفتیم همه در آن روز حسرت می خورند چرا که افراد بدکار و بد عقیده می بینند در یک قدمی عذاب همیشگی قرار دارند و باید برای همیشه معذّب باشند ، غصه می خورند و حسرت می برند که چرا به سخنان انبیاء و اولیاء و مبلغان راستین دین الهی گوش ندادند و عملی انجام ندادند که از آتش دوزخ رهایی یابند و خوبان هم حسرت می برند که چرا بیشتر و بهتر عمل نکردند تا از درجات بهتر و بیشتری برخوردار باشند. البته این حسرت خود نوعی کمال برای اهل سعادت و بهشت است و مایه ناراحتی و عذاب روحی نیست که با آسایش و آرامش مطلق بهشتیان ناسازگار باشد نظیر آنچه در مورد حضرت اباالفضل(ع) داریم که خداوند به او مقامی عطا می کند که دیگر شهیدان به او غبطه می خورند و حسرت می برند. در هر صورت همه حسرت می خورند در روز حسرت.

خطبه دوم

حدیث

قال الحسین(ع): انّ شیعتنا من سلمت قلوبهم من کل غشّ و غلّ و دغل. (بحار/۶۸/۱۵۶)

بی گمان شیعیان ما دلهایشان از هر خیانت و کینه و فریبکاری پاک است.

در حقیقت شیعه واقعی، انسان خداترس و متقی است و طبیعی است آنکه اینگونه است نه خیانت می کند نه کینه توز است و نه فریبکار.

مناسبت ها

  1. در آستانه اربعین حسینی(ع): هزار و سیصد و هفتاد و نهمین اربعین عاشورای امام حسین(ع) در راه است. هرسال از سالهای قبل پرشورتر و پر جمعیت تر برگزار می شود. زائران اباعبدالله در همه دوران ها با وجود فشارها و ناامنی ها و مخالفت ها و ممانعت ها خود را به کربلا می رساندند و عرض ارادت می کردند. پرداخت پول هنگفت و آزار و اذیت های فراوان و حتی قطع دست ها هم نتوانست جلو این حرکت نورانی را بگیرد. ( در عصر متوکل خانمی که دست راستش را قطع کرده بودند حاضر شد دست چپ او هم بریده شود تا به کربلا برود). در عصر ما تهدیدهای داعشی ها و وهابی ها هم نتوانست از حضور انبوه زائران بکاهد. آری امسال هم پرشوتر از گذشته در حال برگزاری است حضور چند ده میلیونی زائران اربعین از ۴۰ کشور با ملیت های مختلف برشکوه این راهپیمایی بزرگ و بی نظیر افزوده است. اربعین، نماد وحدت، شکوه تشیع و اوج عظمت ولایت است و می رود تا برای همیشه جاودانه شود قدر آنرا بدانیم و به آن افتخار کنیم هرچند رسانه های غربی آنرا پوشش خبری نمی دهند و خوش ندارند شاهد وحدت مسلمانان و مجد و عظمت اسلام باشند. فرا رسیدن اربعین حسینی را تسلیت می گوئیم.
  2. شفاف سازی، ویژگی حکومت علوی: حضرت آقا در درس خارج خودشان با اشاره به سخنی از مولا علی(ع) مبنی بر اینکه چیزی را نباید از مردم پنهان کنید(در خطاب به مسئولان) مگر که جنبه امنیتی تا نظامی داشته باشند و حق مردم است که حاکمان آنها شفاف سازی داشته باشند. این از توصیه های دینی ما است و حضرت علی(ع) پایه گذارش بوده اند. ما متأسفانه عادت کرده ایم که هر چیز خوبی را به غربی ها نسبت دهیم و بگوئیم این هم از ایده های آنان است در حالی که حضرت علی(ع) در ۱۴۰۰ سال پیش این را فرمودند. البته شفاف سازی در مسائلی که ممکن است دشمن سوء استفاده کند مثل مسائل نظامی و امنیتی و … ممنوع است. در هر صورت ما انتظار داریم مسئولان محترم کارهای خودشان و برنامه ها همراه با دریافتی ها و حقوق و مزایای شان را شفاف برای مردم بیان کنند. پول هایی که خرج انتخابات می کنند همراه با منابع آنرا بگویند. عملکردها را بازگو کنند. ما امیدواریم مجلسی ها هم طرح شفاف سازی را که مطرح کرده اند به جایی برسانند تا مردم بدانند وکیلان آنها چه می کنند هم چنین خدمتگزاران قوه قضائیه و مقننه.
  3. ناکامی آمریکا در انجام برنامه هایش علیه ایران: در حدود ۴۰سال است که علیه ما تلاش می کند و هرگونه توانسته وارد میدان شده چه از بعد سیاسی، چه نظامی و چه اقتصادی و تا به حال به حمدالله ناکام بوده و در این مرحله هم ناموفق خواهد بود. بخشی از شرارت هایش را آغاز کرده و بخش دیگر را گفته اند ۱۳ آبان آغاز می کند که در این بخش می خواهد صادرات نفت ما را به صفر برساند و فشار بر مردم را افزایش دهد اما هم خودشان ،هم دار و دسته شان گفته اند چنین چیزی عملی نیست و حضرت آقا فرمودند این بار هم ملت ما آمریکا را شکست خواهد داد و تحقیر خواهد کرد ولی خودش تحقیر نمی شود.

نیکی هیلی[ نماینده مستعفی آمریکا در سازمان ملل] گفته بود من توانستم با ایجاد ترس در دل مقامات چینی از اقدامات یک مرتبه ای ترامپ آنان را وادار به تسلیم کنم اما این شگرد در ایرانی ها مؤثر نبوده است.

در هر صورت ملت ما از این گردنه هم به خوبی عبور خواهد کرد و با شرارت های آمریکا و دار و دسته اش که الان دچار مشکل اند مثل عربستان مقابله خواهد نمود. بن سلمان و آل سلمان در حال بی آبرویی کامل و ان شاالله سقوط اند به خاطر قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی و حامیان آنها هم بی آبروتر از هر زمان شده اند.

  1. تذکرات پایانی:
  • آغاز هفته کتاب از ۷ تا ۱۳ آبان را به دوستداران کتاب تبریک گفته و امیدواریم شوق مطالعه و کتابخوانی در همگان به ویژه نسل جوان افزونتر گردد و به قول حضرت آقا خرید کتاب جزء سبدهای مخارج زندگی قرار بگیرد.
  • هشتم آبان سالروز شهادت محمد حسین فهمیده و روز نوجوان و بسیج دانش آموزی است. او بسیجی ۱۳ساله ای بود که با بستن نارنجک به کمر خود و انداختن خودش زیر تانک دشمن به شهادت رسید و امام راحل او را رهبر خود خواند. امیدواریم نوجوانان ما اینگونه افراد را الگوی خود قرار دهند و با حضور در بسیج دانش آموزی عملاً یاد و نام او را گرامی بدارند.
  • دهم آبان سال ۵۸ آیه الله قاضی طباطبائی اولین امام جمعه تبریز توسط منافقان به شهادت رسید و اولین شهید محراب لقب گرفت. یاد و نامش گرامی باد.
  • ضمن تشکر از همه همشهریان که با کمک ها و حضورشان به موکب و در اربیعن ولایتمداری خود را به اثبات رساندند و تشکر از شما مردم. از همه دعوت می کنیم تا در مراسم ویژه اربعین که در اردستان برگزار می شود شرکت فرمایند.

 

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*