خطبه ۲۳ شهریور ماه ۹۷

خطبه اول

تقوا

« و اقیموا الصّلاه و اتوا الزّکاه و ما تقدّموا لانفسکم من خیر تجدوه عندالله انّ الله بما تعملون بصیر» بقر/۱۱۰

و نماز را برپا دارید، و زکات را بپردازید و آنچه از کار نیک برای خود پیش فرستید آن را نزد خدا خواهید یافت. مسلماً خدا به آنچه انجام می دهید بیناست.

چند نکته برجسته در این آیه: ۱- ایجاد ارتباط با خالق از طریق نماز  ۲- حفظ ارتباط با مخلوق از طریق زکات  ۳- ذخیره سازی خیر و نیکی برای معاد  ۴- توجه به آگاهی خداوند نسبت به عملکرد ها.

انجام این امور و توجه به خالق متعال، از انسانهای خودساخته یعنی افراد با تقوا میسّر است. اینانند که اینگونه کارها را در برنامه زندگی خودشان دارند و لذا محبوب پروردگار هم واقع می شود (والله یحبّ المتّقین).

سبک زندگی دینی/۹۱

[معاد/۳] نشانه های قیامت،۳- در آستانه قیامت(نفخ صور): افزون بر کتاب خدا که آیاتی در خصوص نفخ صور دارد ، در روایات ما هم این موضوع بازتاب فراوانی داشته که در اینجا به پاره ای از آنها اشاره می کنیم: ۱- از پیامبر اکرم نقل شده (الصّور قرن من نور فیه اثقاب علی عدد ارواح العباد-علم الیقین/۸۹۲- صور شاخی است از نور که در آن سوراخهایی به تعداد ارواح بندگان است. شاید منظور این باشد که همه خلایق صدای آن شیپور را می شنوند و تحت تأثیر «اماته و احیاء» قرار می گیرند. ۲- قال علی(ع): و ینفخ فی الصور فتزهق کلّ بهجه و تبکم کلّ لهجه و تذلّ الشّم الشّوامخ و الصّمّ الرّواسخ فیصیر صلد ها سراباً رقرقاً و معهدها قاعاً سملقاً- نهج/خ ۱۹۵- و در صور دمیده می شود و به دنبال آن قلب ها از کار می افتد، زبانها بند می آید و کوههای بلند و سنگهای محکم چنان به هم می خورد که متلاشی و نرم می شود و جای آن، چنان صاف و هموار می گردد که گویی هرگز کوهی وجود نداشته است. این نفخه همان نفخه اولی(اماته) است که بسیار هول انگیز و دهشتناک است. ۳- نقل است امام سجاد(ع) پس از توضیح و شرح مبسوطی که درباره نفخه صور داشتند، راوی می گوید: سخن که به اینجا رسید، رأیت علی بن الحسین یبکی عند ذلک بکاءً شدیداً (بحار۶/۳۳۴)- امام را در این حال دیدم که شدیداً گریه می کند ( و از این موضوع نگران است). ۴- امام صادق(ع) در تفسیر آیه ۵۰یس می فرماید: فلا یستطیعون توصیه و لا اتی اهلهم یرجعون- آنها نه می توانند کوچکترین توصیه و سفارشی بکنند و نه به سوی اهل خود باز گردند. می فرماید: این اتفاق در آخر الزمان می افتد به یکباره صیحه ای می شنوند در حالی که در بازار مشغول داد و ستد و بحث و مجادله اند. همه به یکباره در جای خود خشکشان می زند نه می توانند سفارشی به کسی بکنند و نه راه بازگشت به خانه و خانواده خود را دارند(بحار/۶/۳۲۳). ۵- مرحوم مجلسی می گوید: و فی الحدیث، تقوم الساعه و الرجلان قد نشراثوبهما یتبایعانه حتی تقوم و الرجل یرفع اکلته الی فیه فما تصل الی فیه حتی تقوم و الرجل یلیط حوضه لیسقی ماشیته فما یسقیها حتی تقوم(بحار/۶/۳۲۴). قیامت برپا می شود در حالی که دو نفر پارچه ای را خریده و فروخته اند و هنوز آنرا جمع نکرده اند و نیز فردی لقمه می گیرد هنوز در دهان نگذاشته قیامت می شود و هم چنین شخصی گوسفندانش را کنار آبگاه می برد هنوز آب نخورده اند قیامت می شود یعنی که قیامت فوق العاده برایشان نزدیک است پس باید به هوش بود.

خطبه دوم

حدیث

قال الامام الحسین(ع): عبادالله اتقواالله و کونوا من الدّنیا علی حذر فانّ الدّنیا لو بقیت علی احد اوبقی علیها لکانت الانبیاء احقّ بالبقاء و اولی بالرّضا و ارضی بالقضاء فتزوّدوا فانّ خیر الزّاد التّقوی و اتّقواالله لعلّکم تفلحون ( مقتل خوارزمی۱/۲۵۳)- بندگان خدا از خدا بترسید و از دنیا برحذر باشید که اگر بنا بود همه دنیا به یک نفر داده شود یا یک فرد برای همیشه در دنیا بماند پیامبران برای بقا سزاوارتر بودند و جلب خشنودی آنان بهتر و چنین حکمی خوش آیندتر بود. پس برای آخرت خود توشه برگیرید و بهترین توشه آخرت تقوا است از خدا بترسید شاید رستگار شوید.

مناسبت ها

  1. درسهایی از قیام عاشورا: عرض تسلیت هزار و سیصد و هفتاد و نهمین سالگشت نهضت خونین عاشورا و توجه به چند درس اساسی از این رویداد بزرگ:

الف- قیام و اقدام باید تنها برای خدا باشد و بس. خداوند در قرآنش تأکید می کند که قیامتان خالص برای خدا باشد ( … ان تقوموا لله مثنی و فرادی)”سوره سبا آیه ۴۶″ چرا که اقدام و قیام اینگونه ای ماندگار است مثل قیام عاشورا(ما عندکم ینفد و ما عندالله باق-نحل/۹۶-).

ب- برای حفظ دین باید از مال و از جان مایه گذاشت. در موارد لزوم باید مال را فدای جان کرد و اگر لازم باشد باید هر دو را فدای دین نمود مثل ابی عبدالله(ع) که هرچه داشت داد تا دین خدا پابرجا بماند. ان کان دین محمد لم یستقیم الّا بقتلی فیا یسوف خذینی.

گر جز به کشتنم نشود دین حق بلند         پس ای شمشیرها بر فرق من فرود آیید

ج- با احیاء ارزشهای فراموش شده باید به معروف گستری و منکرستیزی پرداخت. انّی لم اخرج اشراً و لا بطراً و لا مفسداً و لا ظالماً و انّما خرجت لطلب الاصلاح فی امّه جدّی و ارید ان آمر بالمعروف و انهی عن المنکر و اسیر بسیره جدّی و ابی. ایضاً قال: اللّهم انّی احبّ المعروف و انکر المنکر.

د- موفقیت کامل در گرو داشتن برنامه جامه است. امام(ع) حساب شده قیام خود را آغاز کرد. هم تبیین و توضیح داشت با خطبه و نامه، هم یاران مقاوم با خود همراه کرده بودند، هم زمینه روشنگری را برای بعد از شهادت خود فراهم ساختند.

ه- مرگ سرخ به از زندگی ننگین است. شعار هیهات منّاالذّله در مقابل پیشنهاد ابن زیاد که یا بیعت با یزید یا تن به کشته شدن دهد این شعار را مطرح و جاودانه کرد که الهام بخش همه آزاد مردان جهان است.

اینها به عنوان نمونه هایی از صدها درس زندگی ساز عاشورا می باشند.

  1. وظیفه ما در قبال این حادثه بزرگ چیست؟

ضمن سپاس به درگاه خدای متعال که به ما توفیق پیروی و محبت و دوستی به حسین(ع) را ارزانی داشت باید گفت ما وظایف بسیاری در این خصوص داریم از جمله: الف- شناخت و ارزیابی دقیق از حادثه عاشورا. اگر درک و تحلیل درستی از عاشورا داشته باشیم خیلی بهتر می توانیم از این نهضت استفاده ببریم و حاضر نخواهیم شد آنرا از دست بدهیم. ب- پاسداشت حادثه عاشورا با برپایی جلسات ویژه عزاداری. حقیقتاً باید با در آمیختن شور با شعور و عاطفه با عقل، مجالسی در خور آن شخصیت بزرگ و یاران با وفایش پیدا کرد.

ج- پیراستن این اتفاق از خرافات و کارهای وهن آلود مثل قمه زنی و … د- خالص کردن نیت ها در تمام مراحل عزاداری و اظهار ارادت.

چنانچه کسی از این عزاداریها بخواهد سوء استفاده یا استفاده به نفع خودش داشته باشد قطعاً زیان خواهد دید.

  1. تداوم دشمنی های دشمنان ما و لزوم هوشیاری ما.

به فرموده رهبری تصمیم های اتاق جنگ دشمنان که در سه مرحله ی فشار روانی، فشار عملی و فشار اقتصادی است به شدت ادامه دارد و مرتب در بوق های تبلیغاتی خود می دمند که: ما به شدت نیرومندیم و قوی هستیم و ایران در حال ضعف و سستی و فروپاشی است. در این راستا قارون های منطقه و مزوّران صهیونیست و مزدوران منافق را همراه خود ساخته اند و پیوسته در خالی کردن دل مردم ما تلاش می کنند و هرجا اندک زمینه ای ببینند ورود پیدا می کنند مانند: آتش افروزی در بصره با ۲٫۵ میلیون شیعه پیرو مرجعیت که حشدالشعبی عراق بیشترین محبوبیت را دارد و تحریک عده ای برای برهم زدن رابطه عراق و ایران با آتش زدن کنسول گری ما در بصره و مانند تبلیغات در بین ایرانی ها که عراقی ها برای مسائل جنسی به ایران سفر می کنند و امثال اینها. که البته درایت مسئولین ما و در رأس همه مقام رهبری این توطئه ها را خنثی کرده اند و یا در تشجیع مخالفان مسلح نظام مثل بعضی از اقوام کرد مثل کومله و دموکرات برای حمله به ایران و ناامن سازی منافق کردنشین، البته جواب کوبنده موشکی سپاه را دریافت کردند و درس عبرتی برای آنها شد تا با دم شیر بازی نکنند. اینها در پرتو نام خدا و توسل به اهلبیت رفع شده است.

  1. تذکرات پایانی:
  • با تشکر از همه عزاداران، چند تشکر است که امیدواریم همه به آن توجه کنند:
  • عزاداران سعی کنند در مجالسشان حتماً از برنامه سخنرانی در کنار مداحی استفاده کنند.
  • در حرکت دستجات نظم و انضباط را رعایت کرد و به تذکرات نیروی انتظامی توجه نمایند.
  • از ساعت اعلان شده برای عزاداری تجتوز نکنند و از آلودگی های صوتی جداً خودداری نمایند.
  • در موقع حرکت دستجات رعایت حال بیماران، ماشین های مأموریت دار مثل آمبولانس و آتش نشانی را بنمایند.
  • از همین جا دعوت می کنیم همه هیأت ها برای روز تاسوعا در تجمع بزرگ تاسوعائیان در جوار امامزاده اسماعیل شرکت کنند.
  • از نماز ظهر عاشورا غفلت نکنیم. برنامه ها به گونه ای تنظیم شود تا نماز ظهر عاشورا به وقت خودش اقامه گردد.
  • در اطعام و غذا دادن مواظب باشیم اسرافی صورت نپذیرد و به نیازمندان توجه بیشتری بشود
  • از کشتن دام سر راه هیئت ها که باعث پخش خون و نجاست آن به همه شهر می گردد خودداری شود.

از همگان تشکر و قدردانی داشته و التماس دعا داریم.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*