خطبه ۲ شهریور ماه ۱۳۹۷

خطبه اول

تقوا

«و اعلموا انّ الله مع المتّقین» توبه/۱۲۳ – و بدانید که خدا با پرهیزکاران است.

« و الله ولیّ المتّقین» جاثیه/۱۹- و خدا یار و یاور پرهیزکاران است.

از این عبارتهای روشن که بخشی از آیات یاد شده هستند اهمیت و ارزش تقواپیشگان مشخص می گردد. چه اینکه در آیه اوّل خداوند می فرماید خدا با متقین است. یعنی یک همراهی و معیّت ویژه ای با آنان دارد و قطعاً نخواهد گذاشت دچار چالش های مهم بشوند و یا از حق منحرف گردند. و در آیه دوم به ولایت و سرپرستی خود نسبت به آنان تصریح دارد. روشن است ولیّ مطلق کسی جز او نیست و حتماً مولّی علیه او هم در امان و امنیت خواهد بود.

  1. ولادت امام هادی(ع): مشهور آن است که آن بزرگوار در ۱۵ ذیحجه سال ۲۱۲ یا ۲۱۴ از سمانه مغربیه به دنیا آمد و در سن ۶سال و پنج ماهگی به امامت رسیدند و در عصر چند خلیفه عباسی از جمله متوکل عباسی امامت را بر عهده داشتند. و با وجود فشارها و تنگناها به ارشاد و راهنمایی شیعیان خود می پرداختند. این میلاد خجسته را به نوه گرامی اش و همه شیعیان و شیفتگان ایشان تبریک و تهنیت می گوئیم.

  2. عید بزرگ غدیرخم: هیجدهم ذیحجه بنا به فرموده پیامبر اعظم(ص) بزرگترین عید امت ایشان است. در این روز اتفاقاتی در تاریخ افتاده است مانند: نجات ابراهیم از آتش نمرودیان، پذیرفته شدن توبه آدم(ع)، غلبه موسی بر ساحران عصر خود، تثبیت وصایت یوشع بن نون توسط موسی(ع)، مشخص شدن شمعون الصفا به عنوان جانشین عیسی(ع)، گواه گرفتن سلیمان امت خود را بر جانشینی آصف بن برخیا، عقد اخوت بستن پیامبر بین اصحابش و روز تعیین جانشینان پیامبر و بالاخره روز نصب امیرالمؤمنین(ع) به امر خداوند توسط پیامبر اسلام برای امامت و ولایت بر مسلمانان.

این اتفاق مبارک در هنگام بازگشت پیامبر و مسلمانان از حجه الوداع در سه راهی مدینه و مصر و عراق در سرزمین جحفه در جایی بنام غدیر خم روی داد.

با اینکه پیامبر اسلام پیش از این هم مأمور به ابلاغ این امر شده بود اما بخاطر هراس از منافقان از انجام آن خودداری کرد تا اینکه در ۱۸ ذیحجه سال دهم در آن سرزمین خشک و سوزان جبرئیل نازل شد و آیه ۶۷ مائده را آورد( یا ایّهاالرّسول بلّغ ما انزل الیک من ربّک و ان لم تقبل فما بلّغت رسالته و الله یعصمک من النّاس) پیامبر دستور داد رفته ها برگردند و بقیه از راه برسند بر فراز از منبر فراهم آمده از جهاز شتران در حضور ۱۲۰ هزار نفر آیه را ابلاغ و علی را به امامت نصب کرد و تا ۳ روز مردم در آن بیابان با علی (ع) بیعت می کردند. در خطبه غدیریه حدود هشتاد بار کلمه معاشر النّاس(ای مردم) فرموده و مطالبی را یاد آور شده از جمله:  معاشر النّاس هو الامام المبین فهو الّذی یهدی الی الحقّ و یعمل به… و جمله معروف: من کنت مولاه فهذا علی مولاه اللهم وال من والاه و عاد من عاداه را آنجا فرمود و در پایان دستور داد تا حاضران به غائبان برسانند و بدینسان غدیر خم جزء برجسته ترین و حساس ترین فراز تاریخ شد.

اکنون ما وظیفه داریم: ۱- این روز را همیشه بزرگ داشته و همواره عید بگیریم. ۲- فرزندانمان و نسل های آینده را با این روز و صاحب آن آشنا تر کنیم. ۳- با پوشیدن لباس تمیز، هدیه دادن ها و اطعام، خاطره اش را در اذهان زنده بداریم. ۴- بهتر و بیشتر باخطبه غدیریه و محتوای آن آشنا شویم. ۵- نگذاریم سقیفه جای غدیر را بگیرد و علی به حاشیه رانده شود که علیّ مع الحقّ و الحقّ مع علیّ

خطبه دوم

حدیث

امام الهادی(ع): من رضی عن نفسه کثر السّاخطون علیه(تحف العقول)- کسی که از خود راضی باشد دشمنان او زیاد خواهند شد.

انسانهای متواضع و مردمی، محبوب مردم اند اما آنها که خود را از دیگران برتر و بالاتر می شمارند و به اصطلاح از خود راضی اند از مردم فاصله می گیرند و در نتیجه مورد خشم و غضب آنان قرار می گیرند. انسانهای با تقوا هرگز اینگونه نیستند.

مناسبت ها

۱-آغاز هفته دولت: همه ساله به مناسبت شهادت شهیدان رجایی و باهنر که در ۸ شهریور سال ۱۳۶۰ اتفاق افتاد هفته دولت برگزار می شود که این خود ضمن گرامیداشت مقام ریاست جمهوری و نخست وزیری شهیدان رجایی و باهنر و تأکید بر الگوگیری دولت مردان ما از تقوا، اخلاص، کار جهادی و مردمی بودن آن دو بزرگوار، فرصتی است برای دولت ها با ارائه گزارش به مردم، آنها را از خدمات دولت آگاه کنند و از نقطه نظرات مردم بهره مند گردند و در این فرصت خدمت رهبری می رسند و گزارش می دهند و رهنمود می گیرند.

حضرت آقا در ارتباط با دولت های مختلف همواره از سه رویکرد بهره گرفته اند یعنی: رصد هوشمندانه، نقد منصفانه و حمایت حکیمانه.

لازم است دیگر افراد دلسوز جامعه و نظام با تأسّی و پیروی از ایشان همواره در این مسیر بر این سه شاخصه توجه داشته باشند و به ایفای نقش بپردازند و از تضعیف یا تخریب دولت بپرهیزند و کارهای دولت و وعده هایش را رصد کردند و در صورت لزوم تذکر دهند و نقد منصفانه داشته باشند و در عین حال حمایت حکیمانه را از دست ندهند. ما این هفته را همراه با روز کارمند گرامی داشته و به دولتمردان تبریک می گوئیم.

  • تذکرات و یادآوری های پایانی:

  • روز ۸شهریور روز مبارزه با تروریسم هم نام گرفته است چرا که ایران قربانی تروریسم است و ۱۷ هزار انسان بی گناه را گروه منافق با ترور به شهادت رسانده است که در این میان فاطمه طالقانی ۳ساله وجود دارد که او را در آتش خانه ای سوختند و زینب کمالی را با چادرش خفه کردند تا داریوش رضایی ،عالم هسته ای که ترور کردند. نمونه های روشن آن ۷تیر و ۸شهریور است، آن وقت مستکبران ما را متهم به ترور می کنند و تروریست ها را در کشورشان پناه می دهند!

  • تشکیل گروه اقدام علیه ایران در ۲۸ مرداد و در وزارت خارجه آمریکا گامی دیگر برای تحت تأثیر قرار دادن افکار ملت ایران است که ان شاالله این هم راه بجایی نمی برد.

  • ما همچنان انتظار داریم برای بهبود اوضاع کشور همه قوا دست به کار شوند و با تدبیر حکیمانه و تلاش مجاهدانه و خدمت صادقانه با فساد و مفسدان مبارزه کنند و به مردم امید و روحیه بدهند و دشمنان را مأیوس سازند.

  • و از مسئولان دولتی در شهرستان می خواهیم تا بیشتر کار کنند و بهتر ارائه خدمت نمایند و کارهایشان را گزارش کنند و از انتقادها و راهنمایی مردم استقبال نمایند. ان شاالله چنین خواهد بود.

  • هفته بسیج اصناف گرامی باد.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*