خطبه ۱ تیرماه ۱۳۹۷

خطبه اول

تقوا

« یوم یعضّ الظّالم علی یدیه یقول یا لیتنی اتّخذت مع الرّسول سبیلاً- یا ویلتی لیتنی لم اتّخذ فلاناً خلیلاً- لقد اضلّنی عن الذّکر بعد اذ جاءنی و کان الشّیطان للانسان خذولاً» فرقان/۲۹-۲۷

و روزی که ستمکار، دو دست خود را[ از شدت اندوه و حسرت به دندان] می گزد[و] می گوید: ای کاش همراه این پیامبر راهی به سوی حق بر می گرفتم، ای وای کاش من فلانی را[ که سبب بدبختی من شد] به دوستی نمی گرفتم، بی تردید مرا از قرآن پس از آنکه برایم آمد گمراه کرد. و شیطان همواره انسان را [ پس از گمراه کردنش تنها و غریب در وادی هلاکت] وا می گذارد.

در این آیات صحنه ای از قیامت به تماشا گذارده شده که انسان ستمگر از شدت ناراحتی هر دو دستش را به دندان می گزد و از روی حسرت می گوید ای کاش راه حضرت رسول خدا را برگزیده بودم. ای وای، ای کاش با فلانی که منحرف بود دوست نشده بودم او مرا از یاد خدا و ذکر بازداشت پس از آنکه مرا این حالت حاصل شده بود. آری شیطان به معنای واقعی خوار کننده انسان است.

انسان متقی هرگز دچار این صحنه ها و گوینده این نوع سخنان نمی شود.

سبک زندگی دینی/۸۲

[معاد/۲۴] برزخ: عوامل عذاب قبر؟

از روایات استفاده می شود که بعضی از کارها موجب می شود تا انسانی در عالم برزخ(قبر] تحت عذاب شدید قبر باشد مانند:۱- نماز خواندن بدون وضو: اگر کسی از روی عمد و به قصد سبک شمردن نماز بدون وضو به نماز بایستد فشار شدیدی را در قبر باید تحمل کند و عذاب قبر را درک نماید. ۲- یاری نکردن افراد نیازمند: در حدیثی آمده که شخصی را در قبر تازیانه زدند و چون علت را جویا شد به او گفتند: صلّیت یوماً بغیر وضوء و مررت علی ضعیف فلم تنصره.(بحار۶/۲۲۱) ۳- سخن چینی.۴-عدم اجتناب از نجاست. ۵- کناره گیری مرد از همسر و خانواده اش: عذاب القبر یکون من النّمیمه و البول و عزب الرّجل من اهله. (وسائل۱/۳۳۹) ۶- بد اخلاقی با خانواده: توصیه اسلام به خوش خلقی و خوش رفتاری با همگان و به ویژه با خانواده است. اگر مردی که رئیس خانواده است از این مسئولیت سوء استفاده کند و بخواهد با بد اخلاقی خانواده اش را اذیت و آزار دهد باید در قبر منتظر عذاب و فشار شدید قبر با شد.

در حدیث آمده است که رسول خدا(ص) با پای برهنه در تشییع سعد بن معاذ شرکت کرد و شخصاً بر دفن او نظارت داشت و خودش او را در قبر گذاشت و دفن کرد. مادر سعد که از این منظره شگفت زده شده بود در خطاب به فرزندش گفت: یا سعد هنیئاً لک الجنّه- بهشت گوارای وجوت باد. پیامبر فرمود: یا ام سعد مه لاتجزمی علی ربّک- مادر سعد آهسته باش ،اینگونه به صورت قاطع قضاوت نکن. فانّ سعداً قد اصابته ضمّه :الان او در فشار سختی قرار دارد. علتش را اینگونه بیان کرد: نعم انّه کان فی خلقه مع اهله سوء :او در خانه اخلاقش بد بود. آری همان بدخلقی با خانواده است که به صورت فشار و عذاب در قبر نمایان می گردد.

خطبه دوم

حدیث

الصادق(ع): المؤمن من طاب مکسبه و حسنت خلیقته و صحّت سریرته و انفق الفضل من ماله و امسک الفضل من کلامه.( کافی۲/۲۳۵)

مؤمن کسی است که درآمدش حلال و پاک باشد و اخلاقش نیکو و باطنش درست، زیادی مالش را انفاق کند و زیادی گفتارش را نگه دارد.

این مشخصات درواقع مشخصات انسان متقی و پرهیزکار و خداترس است.

مناسبت ها

  1. دیدار رئیس و نمایندگان مجلس با رهبری:

در این دیدار که هفته گذشته انجام شد حضرت آقا رهنمودهایی دارند که امید واریم مورد توجه و عمل مجلسی ها قرار بگیرد و آنان که به تعبیر امام عصاره فضایل ملت اند با توجه به سوگندی که خورده اند با عمل انقلابی خود حافظ دستاوردهای انقلاب و منافع نظام و مدافع مظلومان و محرومان باشند و با دوری از اشرافی گری با توجه به نیاز کشور و دشمنی دشمنان قسم خورده بتوانند با اولویت بندی به تصویب لوایح و طرحهایی بپردازند که به نفع ملت و کشور باشد و از تضعیف قوای دیگر جداً بپرهیزند و با همکاری با دو قوه دیگر بتوانند در خدمت به نظام موفق باشند.

  1. اشاره ای به نام یکصد نفر از وادادگان سیاسی داخل و خارج کشور: اینان که خود را سیاسی و بعضاً اصلاح طلب می دانند و می خوانند در یک همسویی کامل با خواست و اراده شیطان بزرگ آمریکا که فعلاً ترامپ نمایندگی آن را به عهده دارد طی نامه ای از مسئولان خواسته اند تا بدون قید و شرط به مذاکره با آمریکا بپردازند و بدین ترتیب مشکلات کشور را حل کنند! این درخواست که از سوی مقام رهبری و مسئولان عالی نظام و قاطبه مردم مردود است درواقع برآمده از روحیه ذلیلانه و خوار شونده است آن هم در شرایطی که ما با دشمن ترکیبی مواجهیم و مرتب تهدید و تحریم می شویم. راستی با چه کسی می توان مذاکره کرد ؟با آنکه پیمان شکن است و قلدرمآبانه از معاهدات بین المللی شانه خالی کرده و خارج می شود که مورد اخیر آن خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل است ؟به این بهانه که چرا اسرائیل را به نقض حقوق بشر متهم می کند! یا کسی که به قول حضرت آقا: شمر زمانه است که بین فرزندان و والدین مهاجران جدایی می اندازد؟ با کسی که سلاح می دهد و خودش هم حضور پیدا می کند تا با مردم مظلوم یمن بجنگد؟ با آنکه می خواهد ملت و دولت و نظام ایران را ریشه کن سازد؟ آیا مذاکره کردن با چنین فردی و افرادی، عاقلانه است یا به تعبیر رئیس جمهور، عین دیوانگی است.! در هر حال این نوع حرکت ها که نه به نفع کشور است و نه به سود نظام، محکوم و مردود است.
  2. هفتم تیر روز شهادت ۷۲ تن از یاران امام(شهید بهشتی و شهید طباطبائی نژاد) و روز قوه قضائیه گرامی باد. ضمن بزرگداشت یاد و نام این عزیزان از مقامات قضائی انتظار می رود با سلامت و صلابت، با دقت و سرعت و صحت، به پرونده ها رسیدگی نمایند و امید را به مظلومین و ستمدیدگان برگردانند و با مفاسد و مفسدان به مبارزه برخیزند و دستگاه قضائی را از افراد سودجو و فرصت طلب که در کسوت وکالت یا قضاوت یا دلالی به سیستم قضائی ضربه می زنند را پاک و مبرّا سازند و ترتیبی اتخاذ کنند تا زمان اطاله دادرسی به حداقل برسد و احکام صادره ازاحکام و استحکام برخوردار باشند و مردم احساس امنیت کنند و ناامنی آفرینان در ناامنی به سر برند.
  3. روز جهانی مبارزه با مواد مخدر: پنجم تیرماه برابر با ۲۶ ژوئن به این نام مزیّن است. سابقه این مواد افیونی به چهار هزار سال پیش بر می گردد و افت و خیزهای زیادی داشته است. در ایران ما ، در دوران قاجار مصرف تریاک افتخار به شمار می رفته به طوریکه تصویر ناصر الدین شاه را در حال استعمال تریاک با وافور، بر روی سکه ها ضرب کرده اند. و در دوره پهلوی هم دستگاه حاکمه به گسترش کاشت و توزیع آن اقدام می کرد اما با پیروزی انقلاب روند مبارزه با آن آغاز شد و هم اکنون هم ادامه دارد. لازم به ذکر است که پشت سر این ماده افیونی مافیاهایی حضور دارند که هدفشان علاوه بر اقتصاد، فساد آفرینی هم هست و حالا جنبه سیاسی هم پیدا کرده است. با توجه به زیانها و مفاسد فردی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و خانوادگی آن، باید همگان دست به کار بشوند و با آن به مبارزه برخیزند که فردا دیر است.
  4. سه مناسبت در یک روز:
  • اول تیرماه(امروز) مصادف با ۸شوال یادآور تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی با فرمان امام در سال ۶۰ است که ضمن خسته نباشید به سربازان فرهنگی این نهاد امیدواریم تلاششان مشکور باشد.
  • روز اصناف هم هست که عرض تبریک به این قشر مؤثر و خدوم داریم و برایشان در انجام خدمت رسانی به مردم آرزوی توفیق داریم.
  • روز تخریب بقاع متبرکه بقیع می باشد که توسط وهابی ها در سال ۱۳۴۴ه.ق در ۹۵ سال پیش صورت گرفت. از این عمل ننگین آنان اظهار نفرت می کنیم.
  • توصیه به صرفه جویی در آب و برق: در گردهمایی اخیر امامان جمعه استان که دیروز شکل گرفت مسئولان مربوط به آب و برق هشدارهایی جدی دادند و با نشان دادن آب کم پشت سد که گفتند در ۴۸ سال گذشته در کم آبی نظیر نداشته واقعاً از همه مردم و مسئولان خواستند در مصرف آن صرفه جویی کنند تا دچار افت فشار و یا قطعی آب نشوند. شاید اگر تا دیروز آب، مسئله بود اما حالا به مشکل تبدیل شده و می رود که به بحران بدل گردد .مبادامردم با اسراف آن در شستن حیاط منزل یا شستشوی ماشین و یا هدر دادن آب موقع شستشوی ظرف و لباس و بدن واقعاً باعث مشکل در این زمینه شوند. و مسئولان برق هم هشدار دادند با توجه به کمبود آب و از کار افتادن نیروگاههای آبی، ما با کمبود برق مواجهیم و از مردم خواستند تا از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۲ تا ۱۶ مخصوصاً که موقع پیک مصرف است جداً صرفه جویی کنند. با کم مصرف کردن و درست مصرف کردن همیشه می توان خوب زندگی کرد و برق داشت.

خواهش می کنیم همگان مخصوصاً اداری ها و مسجدی ها و مغازه دارها و عموم مردم مراعات کنند.

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*