خطبه اول
تقوا
«یا ایّهاالّذین امنوا ان تنصرواالله ینصرکم و یثبّت اقدامکم» محمد/۷
ای مؤمنان! اگر خدا را یاری کنید، خدا هم شما را یاری می کند و گام هایتان را محکم و استوار می سازد.
در این آیه، مؤمنان، مورد خطاب قرار گرفته و به ایشان یادآور شده که اگر شما به نصرت و یاری دین خدا برخیزید خداوند هم شما را یاری داده و قدمهایتان را ثابت و استوار قرار می دهد.
جالب است اگر یک قدم از ناحیه بنده برداشته شود که البته به نفع خود او هم هست ، خداوند دوبرابر جبران می کند یعنی هم نصرت می دهد و هم گامها را استوار می کند. بدون شک تقواپیشگی، فرمانبرداری از خدا، دوری گزیدن از پیروی شیطان که به سالم سازی محیط زندگی کمک می کند یکی از مصادیق یاری خدا و دین اوست. پس بیائید اینگونه باشیم تا از نصرت و عنایت خداوند بهره مند گردیم.
سبک زندگی دینی
[نبوت/ ویژگی های پیامبر اعظم(ص)] ۴- صلابت و مهربانیاز آنجا که نبی اکرم(ص) مظهر اسماء و صفات خداوند است و او خود در قرآنش هم خود را شدید ( پرصلابت ، استوار و سخت) می خواند هم رحیم( مهربان و مهرورز). پیامبرش نیز دارای این دو ویژگی به خصوص است. یعنی هم استوار و پرصلابت است ، هم مهربان و مهرورز. خداوند سبحان در جایی از قرآنش به بنده برگزیده اش می فرماید: یا ایّهاالنّبیّ جاهد الکفّار و المنافقین واغلظ علیهم- ای پیامبر با کافران و منافقان پیکار کن و بر آنان شدت به خرج بده و سخت گیر باش ( تحریم/۹). و در جایی هم او را دارای رحمت و عطوفت و مهربانی معرفی می کند: … بالمؤمنین رؤوف رحیم- نسبت به مؤمنان بسیار مهربان و مهرورز است (توبه/۱۲۸).
درشتی و نرمی به هم در به است چو رگزن که جرّاح و مرهم نه است.
آری؛ او در برابر دشمنان و ملحدان و ستیزه جویان و منافقان، سفت و سخت و پر صلابت و استوار و نفوذناپذیر است و در مقابل، در برابر مؤمنان و حق جویان، بسیار نرمخو و مسالمت جو و مهربان است. در زیارتنامه آن حضرت در خطاب به ایشان می گوئیم: انّک قد رؤفت بالمؤمنین و غلظت علی الکافرین- و من گواهم به اینکه تو در برابر مرمنان ، رؤوف و مهربانی و نسبت به کافران سخت گیر و پرصلابتی. جالب اینکه در آیه پایانی سوره فتح(۲۹) می خوانیم: محمّد رسول الله و الّذین معه اشدّاء علی الکفّار رحماء بینهم- محمّد فرستاده خدا است و آنانکه با او هستند در برابر کفار، شدید و در بین خودشان مهربانند . یعنی که یاران و پیروان او هم مثل خود ایشانند در برخورداری از این دو خصلت متضاد و در عین حال ضروری. سزاوار است دیگر مسلمانان نیز از این دو صفت برخوردار باشند و پیوسته در حفظ و گسترش این روحیه بکوشند.
امروزه با کمال تأسف باید گفت : مسلمانان به شایستگی از پیامبرشان در کسب و به کارگیری این دو ویژگی پیروی نمی کنند چرا که برخی از سران به ظاهر اسلامی با دشمنان خدا در ارتباط اند و نرد عشق می بازند و مهربان و دلسوزند و با دیگر مسلمانان و حتی ملت خود، سر جنگ دارند و نامهربانند. امیدواریم زمانی فرا برسد که همه مسلمانان از پیامبرشان الگو بگیرند و با دشمنان خود شدید باشند و با خودیها، شاد و مهربان.
خطبه دوم
حدیث
در حدیث آمده است ، مردی به زن خود گفت از فاطمه(س) بپرس آیا من از شیعه های شما هستم یا نه؟ حضرت فرمود به او بگو: ان کنت تعمل بما امرناک و تنتهی عمّا زجرناک فانت من شیعتنا و الّا فلا- اگر به دستورهای ما عمل ، و امر ما را اطاعت می کنی و آنچه را نهی می کنیم ترک می کنی ، تو شیعه ما هستی وگرنه، نه . ( نهج الحیاه).
این سخن به خوبی بیانگر میزان تشیع ماست. خود را می توانیم با آن بسنجیم و تشخیص دهیم تا چه اندازه ما در ادّعایمان صادقیم و به تشیع واقعی نزدیک. بی شک آنها که با تقواترند در این عرصه ، راستگو ترند.
مناسبت ها
- شهادت حضرت زهرا(س)
بنا به نقل روایت ۷۵ روز، ( سیزدهم جمادی الاول) سالروز شهادت حضرت زهرا(س) است. ضمن عرض تسلیت فرا رسیدن فاطمیه اول، در معرفی ایشان کافی است تا با توجه به سخن امام راحل(ره) نکته ای را یادآوری کنیم. ایشان فرمودند: من سراغ ندارم که جبرئیل بر غیر پیغمبر نازل شده باشد مگر فاطمه زهرا(س). در نقلی آمده است که در طول این مدت بعد از رحلت پیامبر(ص) چندین بار جبرئیل بر ایشان فرود آمده و مطالبی را بر آن حضرت عرضه کرده و ایشان هم می گفته و حضرت علی(ع) ثبت می کرده است!!!
آری همین شخصیت است که همه معصومین(ع) علاقه و ارادت خود را به او اظهار می داشته اند. پیامبر اکرم(ص) او را نور چشم و ثمره قلب خود معرفی می کرده و به او لقب امّ ابیها داده و فداها ابوها می فرموده و علی(ع) شهادت او را جانکاه و غیر قابل تحمل می دانسته و امامان معصوم(ع) هر کدام به نوعی اظهار علاقه می کرده اند و در مشکلات خود به او متوسل می شده اند و او را حجت خدا بر خود می دانسته اند.
انسیه حورا، فاطمه زهرا در ۱۳ جمادی الاول یا سوم جمادی الثانی سال ۱۱ هجری قمری در اوج ناراحتی و اندوه از ستمی که به علی روا داشته بودند به شهادت رسید. ( السلام علیها و علی ابیها وزوجها وبنیها ورحمه الله و برکاته.)
- اشاره ای به فرمایش رهبری در دیدار با نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
- گرامیداشت روز بزرگ ۱۹ بهمن ۵۷ که با حضور این نیرو در محضر امام، کمر رژیم طاغوت را شکست و این رزق لا یحتسب برای ملت ما بود و این نیرو آغاز گر قطعه سازی و خود کفایی بود.
- رئیس جمهور جدید آمریکا ماهیت این کشور و حقوق بشر آمریکایی را برملا کرد چرا که با دستبند زدن به بچه ۵ ساله نشان داد که چقدر به حقوق بشر احترام می گذارد!
- او گفته است باید از اوباما تشکر کنید، ما هیچ تشکری نمی کنیم چرا که در دوران او تحریم های فلج کننده افزایش و تداوم یافت و تشکیل و حمایت از داعش و شدت بخشیدن به آتش در سوریه و عراق نمودار گردید و از فتنه گران حمایت به عمل آمد. از یکسو نامه به من می نویسد و از سویی به دشمنان ما می گوید ما با شما هستیم!
- بله ما از او( رئیس جمهور جدید – ترامپ- ) متشکریم که زحمت ما را کم کرد و چهره درست آمریکا را به ما نشان داد! ( این سخن او دستمایه تمسخر خبرگزاریها علیه او شده است) او گفته از من بترسید ما از هیچ کس نمی ترسیم از او هم ترسی نداریم.
- اعتماد به آمریکا اعتماد به سراب است.
- مردم جواب این همه تهدید ها را در ۲۲ بهمن با حضورشان خواهند داد.
و راستی چه زیبا جواب دادند حضور میلیونی مردم در سراسر کشور که نمونه اش را ما در شهر و شهرستانمان داشتیم بهترین حضور را شاهد بودیم که باید از همگان تشکر کرد.
همانگونه که امام آنرا( ۲۲بهمن) یوم الله نامید و روز غلبه خون بر شمشیر، مقام رهبری هم آنرا مظهر زنده بودن انقلاب اسلامی و نماد اقتدار و ایستادگی ملت معرفی کرد. ۳۸ سال است که مردم به خیابانها می آیند و جشن پیروزی می گیرند و ایستادگی پای آرمانها و استقلال و آزادی جمهوری اسلامی را فریاد می زنند. به قول حضرت آقا در هیچ کجای دنیا چنین چیزی سابقه ندارد که در این سطح و حد، مردم برای سالگرد انقلابشان حضور پیدا کنند. این هم نه فقط نسل اول انقلاب بلکه نسل های چهارمی هم امسال آمده بودند. این حضور چند پیام اساسی دارد: ۱- ملت، انقلاب اسلامی و نظام و کشورش را دوست دارد. ۲- به مسئولان پیام می دهد ما ملت ایستاده ایم شما هم محکم بایستید و به مردم خدمت کنید. ۳- به دنیا می گوید شما هم اگر می خواهید روی پای خود بایستید از ما الگوگیری کنید. ۴- به دشمنان، از جمله آمریکا می گوید: شما هیچ غلطی نمی توانید بکنید بهتر است حرفهای تکراری و نخ نمای -همه گزینه ها روی میز است- را تکرار نکنید و این قدر از تحریم ها و تحقیرها و تهدید دم نزنید که دیگر، حنایتان رنگی ندارد چرا که دولت و ملت با هم و در فکر حفظ نظام و انقلاب خود هستند. ۵- و پیام آخر اینکه ملت پشت سر رهبر ایستاده و آماده عملیاتی ساختن دستور ایشان است و همانگونه که امام فرمود: پشتیبان ولایت فقیه باشید تا کشور آسیب نبیند ، همچنان پشتیبان کشتیبان این کشتی در دریای طوفان زده هستند و خواهند بود.
- تذکرات پایانی
- ۲۵ بهمن ۶۷ سالورز صدور فرمان تاریخی امام خمینی مبنی بر ارتداد سلمان رشدی و لزوم اعدام او و ناشران مطلع کتاب آیات شیطانی او و پاربجا بودن این حکم که برگ زرینی بر افتخارات فقه و فقیه شیعی است.
- ۲۶ بهمن سال ۱۳۰۹ سالروز صدور حکم مجتهد بزرگ، میرزا محمد حسن شیرازی مبنی بر حرام بودن استعمال توتون و تنباکو که به لغو امتیاز انگلیس انجامید که این نیز بیانگر قدرت و نفوذ عالمان شیعه است که البته دشمن با این موضع گیری عالمان شیعه، متوجه شد که چقدر این گروه از شیعه با اقتدار و با نفوذند و سعی کرده و می کند تا این علقه و علاقه و فرمانبرداری را از مردم بگیرد و یا تضعیف نماید.
- تشکر و قدردانی از مسئولان برای پی گیری امور شهرستان و به ثمر رساندن و افتتاح بیش از ۵۰ طرح در همین ایام دهه فجر و از جمله افتتاح بخشی دیگر از جاده خطرساز اردستان به اصفهان که دیروز به بهره برداری رسید و از پی گیریهای نماینده محترم، فرمانداری محترم و حمایت های آیه الله طباطبائی نژاد – امام جمعه اصفهان- تشکر و قدردانی می نماییم و انتظار داریم مردم، حرمت فاطمیه را مثل گذشته با حضور در مجالس ویژه پاس بدارند و تشکر ویژه از حضور در راهپیمایی و نماز جمعه امروز.